Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wiązka deski rozdzielczej - bardzo potrzebna pomoc.

Elektryka
ODPOWIEDZ
Audi AG

Wiązka deski rozdzielczej - bardzo potrzebna pomoc.

Post autor: Audi AG » 03 lis 2017, 21:44

Witam wszystkich,

Moje C5 to 2,4 V6 AGA/DSC. Jakieś 2 tygodnie temu dostała zwarcia i przepalił się jeden z kabelków tnąc po drodze pół wiązki. Początkowo poniosła mnie fantazja i ambicja. Rozbebeszyłem więc pół samochodu i zacząłem wymieniać po kolei przepalone przewody. Tak kilka nocek z rzędu, aż do obrzydzenia. Dlatego widząc jaki jeszcze zakres pracy przede mną kolega polecił mi kupić całą wiązkę deski i po sprawie. EUREKA powiedziałem! i bez wahania zdemontowałem całą wiązkę deski, nie obyło się bez cięcia, szrpania etc. Po 2 dniach szukania wiązki i zakupie jednej z nich dotarło do mnie że nie był to najlepszy tak genialny pomysł jak by się wydawać mogło (DZIĘKI BORYS - nigdy Ci tego nie zapomnę!). Teraz rwę sobie włosy z głowy zastanawiając się skąd wziąć wiązkę pasującą do tego modelu. Wykonałem 100000000 telefonów, przejrzałem 3/4 internetu i nic - wszystko od 2,5 tdi itp.
Czy ktoś byłby w stanie uratować moje zdrowie psychiczne i podpowiedział jaką wiązkę najlepiej kupić, żeby dostosowanie jej było jak najprostsze ? Zapewne potrzebował bym również biblii w miarę jasnych schematów, a najlepiej kolorowych zdjęć, oraz w miarę możliwości wsparcia merytorycznego... Chyba, że któryś z Kolegów ma do sprzedania taką wiązkę, lub wie gdzie jeszcze mogę szukać...?

Pozdrawiam i proszę o pomoc bo opadam już z sił :-(

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 03 lis 2017, 22:55

ciężko będzie kupić identyczną wiązkę , każda ma inną tak naprawdę troszkę bo to kwestia wyposażenia i rocznika

jeżeli dużo się nie stopiło i masz już część rozbebeszoną to walczyłbym dalej z naprawą

Audi AG

Post autor: Audi AG » 04 lis 2017, 03:05

Szczerze mówiąc to opadłem już z sił. Wiązka jest w kawałkach w zasadzie to pozostawały mi wtyczki z końcówkami kabli... Obawiam się a raczej jestem pewien, że sam nie dam rady tego złożyć już do kupy :( Dołożyć 2-3 wiązki z dodatkowego wyposażenia to jeszcze jeszcze, ale chociaż główne żyły były by pociągnięte gdybym miał wiązkę od 2,4 V6. Trochę jestem załamany, w razie czego wrzucę tabliczkę, żeby było wiadomo co jest w wyposażeniu, może ktoś będzie w stanie pomóc...

Obrazek

[ Dodano: 2017-11-04, 03:05 ]
A może ktoś oblatany w temacie wrzuciłby coś na zasadzie tabeli doboru np. wiązka z 2,7 pasuje do 2,4 pod warunkiem modyfikacji (...) itd. Myślę, że gdyby ktoś podzielił się takim porównaniem to nie tylko ja jeden bym skorzystał ..
Ewentualnie, może znajdzie się ktoś ze śląska kto odpłatnie pomógłby mi doprowadzić tą wiązkę do stanu choćby "podstawowego" ?

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 04 lis 2017, 08:01

Nikt nie jest w stanie stworzyć czegoś takiej tabeli , to nie mozliwe....

Masz jeszcze opcję z szukaniem z auta z 2.8 , powinno być identycznie , natomiast powinna być to raczej wiązka właśnie 97-98 nie późniejsza

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja