[A6 C5] Sygnał włączonych świateł
[A6 C5] Sygnał włączonych świateł
Witam,
Czy jest to u mnie feler, czy tak musi być?, a mianowicie:
Podczas jazdy wiadomo mamy włączone światła, często zapominam o wyłączeniu świateł gdy zgaszę samochód i wyciągnę kluczyk - idę sobie do pracy, domu i tak auto stoi z włączonymi światłami przez kilka godzin. Czy jest jakiś alarm/"bibek" jak w innych samochodach, który sygnalizuje - przypomina o wyłączeniu.
Jeśli jest, to jak to się ustawia, lub co mam zepsute?
Czy jest to u mnie feler, czy tak musi być?, a mianowicie:
Podczas jazdy wiadomo mamy włączone światła, często zapominam o wyłączeniu świateł gdy zgaszę samochód i wyciągnę kluczyk - idę sobie do pracy, domu i tak auto stoi z włączonymi światłami przez kilka godzin. Czy jest jakiś alarm/"bibek" jak w innych samochodach, który sygnalizuje - przypomina o wyłączeniu.
Jeśli jest, to jak to się ustawia, lub co mam zepsute?
Pozdrawiam, Piotr P.
Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy
A czy da się to ustawić ręcznie bez VAGa.MR.A6 pisze:Masz chyba nie ustawione poprostu (można to zrobić VAGiem),ale jak gasisz auto i wyciagniesz kluczyk,to palą Ci się dalej światła a nie same postojówki?
Tak po wyciągnięciu kluczyka i zamknięciu samochodu palą się światła postojowe, ale to zawsze pobiera prąd i to w dodatku kiedy zostawiam samochód w garażu np. na dwa dni.
[ Dodano: 2009-03-31, 17:37 ]
Ale beepeka nie ma, jak to ustawić, lub może bezpiecznik, ale który?ShoofeL pisze:powinny palić się same postoje i beepek też powinien być...
Pozdrawiam, Piotr P.
-
- Forum Audi A6 / A7
Po włączeniu jednego z kierunkowskazów świeci jedna strona postojowych i nie pika.wiesiek-02 pisze:na wyłączonych światłach i wyjętym kluczyku , po włączeniu jednego z kierunkowskazów , też powinien pikać
[ Dodano: 2009-03-31, 18:10 ]
A może spalił sie bezpiecznik, ale który to jest od bibka?
Pozdrawiam, Piotr P.
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Mam pytanie, czy ten bipek też ma bipać jak się otworzy inne drzwi niż kierowcy ? :-P
U mne tylko bipa wtedy gdy otwieram drzwi kierowcy przy włączonych światlach i z wyjęteym kluczykiem. Ale niestety nie bipa już gdy otworzę np prawe drzwi lub tylne w Fordzie bipał niezależnie które drzwi były otwarte a i w Fordzie był bardzo przyjemny bipek :-P w Audi wkurzający :evil:
U mne tylko bipa wtedy gdy otwieram drzwi kierowcy przy włączonych światlach i z wyjęteym kluczykiem. Ale niestety nie bipa już gdy otworzę np prawe drzwi lub tylne w Fordzie bipał niezależnie które drzwi były otwarte a i w Fordzie był bardzo przyjemny bipek :-P w Audi wkurzający :evil:
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
Mam ten sam problem,tyle,że doszedłem co jest grane. U mnie zacina się zapadka zamka w drzwiach kierowcy,która to załącza czujnik otwartych drzwi,uruchamia brzęczek świateł,zapala oświetlenie pod nogami kierowcy,a przy wyłączonym zapłonie otwarcie drzwi powoduje zapalenie się małych wyświetlaczy na zegarach tych od przebiegu i daty.
U mnie jesli zapadka zamka się zatnie to wymienione wyżej funkcje nie działają.
Tak jak napisał Funosek sprawdż czujnik w drzwiach.
U mnie jesli zapadka zamka się zatnie to wymienione wyżej funkcje nie działają.
Tak jak napisał Funosek sprawdż czujnik w drzwiach.
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2011
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Wysiadam drzwiami kierowcy :-PFunosek pisze:eneron, a wychodzisz czasem innymi drzwiami niż kierowcy? :-D
A może po prostu przepalił się ten bzyczek? :-P
Bzyczek jest ale tylko przy otwarciu drzwi kierowcy. Tak jest u wszystkich czy tylko u mnie ?
Małe OT: najlepszy chyba patent na świecie ma Fiat - nigdy nie zapomnisz włączyć śwaiteł - włączasz raz i więcej o nich nie myślisz, zapalają się same po odpaleniu silnika, same gasną po zgaszeniu Jak ktoś chce postojówki to sobie zapala je "osobno". Tu Fiata trzeb apochwalić za przemyślane rozwiązanie
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
- bart3k
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Kontakt:
Odgrzebie kotleta i zapytam o ten czujnik co jest w dżwiach,gdzie go dokładnie szukać,jak naprawic? u mnie w przeciagu 2 miesięcy słyszałem ten bzyczek od świateł ze 4 razy także wnioskuje że to wina tego czujnika
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2010, 20:40 przez bart3k, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam a co jeśli test Vagiem nic nie dał, gong i sygnalizacja otwartych drzwi na Fisie nie działa i oświetlenie pod nogami kierowcy i pasażera sie nie zapala a w dodatku na włączonej stacyjce i otworzeniu, których kol wiek przednich drzwi mruga oświetlenie wnętrza? Macie jakiś pomysł, co to może być? Dodam, że vag pokazuje zwarcie do masy na obu przednich zamkach. Wymieniłem zamki i moduł komfortu i nic sie nie zmieniło