[A6 C5] Sygnał włączonych świateł
[A6 C5] Sygnał włączonych świateł
Witam,
Czy jest to u mnie feler, czy tak musi być?, a mianowicie:
Podczas jazdy wiadomo mamy włączone światła, często zapominam o wyłączeniu świateł gdy zgaszę samochód i wyciągnę kluczyk - idę sobie do pracy, domu i tak auto stoi z włączonymi światłami przez kilka godzin. Czy jest jakiś alarm/"bibek" jak w innych samochodach, który sygnalizuje - przypomina o wyłączeniu.
Jeśli jest, to jak to się ustawia, lub co mam zepsute?
Czy jest to u mnie feler, czy tak musi być?, a mianowicie:
Podczas jazdy wiadomo mamy włączone światła, często zapominam o wyłączeniu świateł gdy zgaszę samochód i wyciągnę kluczyk - idę sobie do pracy, domu i tak auto stoi z włączonymi światłami przez kilka godzin. Czy jest jakiś alarm/"bibek" jak w innych samochodach, który sygnalizuje - przypomina o wyłączeniu.
Jeśli jest, to jak to się ustawia, lub co mam zepsute?
Pozdrawiam, Piotr P.
Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy
A czy da się to ustawić ręcznie bez VAGa.MR.A6 pisze:Masz chyba nie ustawione poprostu (można to zrobić VAGiem),ale jak gasisz auto i wyciagniesz kluczyk,to palą Ci się dalej światła a nie same postojówki?
Tak po wyciągnięciu kluczyka i zamknięciu samochodu palą się światła postojowe, ale to zawsze pobiera prąd i to w dodatku kiedy zostawiam samochód w garażu np. na dwa dni.
[ Dodano: 2009-03-31, 17:37 ]
Ale beepeka nie ma, jak to ustawić, lub może bezpiecznik, ale który?ShoofeL pisze:powinny palić się same postoje i beepek też powinien być...

Pozdrawiam, Piotr P.
-
- Forum Audi A6 / A7
Po włączeniu jednego z kierunkowskazów świeci jedna strona postojowych i nie pika.wiesiek-02 pisze:na wyłączonych światłach i wyjętym kluczyku , po włączeniu jednego z kierunkowskazów , też powinien pikać
[ Dodano: 2009-03-31, 18:10 ]
A może spalił sie bezpiecznik, ale który to jest od bibka?
Pozdrawiam, Piotr P.
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Mam pytanie, czy ten bipek też ma bipać jak się otworzy inne drzwi niż kierowcy ? :-P
U mne tylko bipa wtedy gdy otwieram drzwi kierowcy przy włączonych światlach i z wyjęteym kluczykiem. Ale niestety nie bipa już gdy otworzę np prawe drzwi lub tylne w Fordzie bipał niezależnie które drzwi były otwarte a i w Fordzie był bardzo przyjemny bipek :-P w Audi wkurzający :evil:
U mne tylko bipa wtedy gdy otwieram drzwi kierowcy przy włączonych światlach i z wyjęteym kluczykiem. Ale niestety nie bipa już gdy otworzę np prawe drzwi lub tylne w Fordzie bipał niezależnie które drzwi były otwarte a i w Fordzie był bardzo przyjemny bipek :-P w Audi wkurzający :evil:
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
Mam ten sam problem,tyle,że doszedłem co jest grane. U mnie zacina się zapadka zamka w drzwiach kierowcy,która to załącza czujnik otwartych drzwi,uruchamia brzęczek świateł,zapala oświetlenie pod nogami kierowcy,a przy wyłączonym zapłonie otwarcie drzwi powoduje zapalenie się małych wyświetlaczy na zegarach tych od przebiegu i daty.
U mnie jesli zapadka zamka się zatnie to wymienione wyżej funkcje nie działają.
Tak jak napisał Funosek sprawdż czujnik w drzwiach.
U mnie jesli zapadka zamka się zatnie to wymienione wyżej funkcje nie działają.
Tak jak napisał Funosek sprawdż czujnik w drzwiach.
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Wysiadam drzwiami kierowcy :-PFunosek pisze:eneron, a wychodzisz czasem innymi drzwiami niż kierowcy? :-D
A może po prostu przepalił się ten bzyczek? :-P
Bzyczek jest ale tylko przy otwarciu drzwi kierowcy. Tak jest u wszystkich czy tylko u mnie ?
Małe OT: najlepszy chyba patent na świecie ma Fiat - nigdy nie zapomnisz włączyć śwaiteł - włączasz raz i więcej o nich nie myślisz, zapalają się same po odpaleniu silnika, same gasną po zgaszeniu

A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
- bart3k
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Kontakt:
Odgrzebie kotleta i zapytam o ten czujnik co jest w dżwiach,gdzie go dokładnie szukać,jak naprawic? u mnie w przeciagu 2 miesięcy słyszałem ten bzyczek od świateł ze 4 razy
także wnioskuje że to wina tego czujnika

Ostatnio zmieniony 28 kwie 2010, 20:40 przez bart3k, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam a co jeśli test Vagiem nic nie dał, gong i sygnalizacja otwartych drzwi na Fisie nie działa i oświetlenie pod nogami kierowcy i pasażera sie nie zapala a w dodatku na włączonej stacyjce i otworzeniu, których kol wiek przednich drzwi mruga oświetlenie wnętrza? Macie jakiś pomysł, co to może być? Dodam, że vag pokazuje zwarcie do masy na obu przednich zamkach. Wymieniłem zamki i moduł komfortu i nic sie nie zmieniło