Bardzo długo zastanawiałem się nad nowym pojazdem. Najpierw myślałem nad A6 C6, potem nad właśnie takim Mercedesem, potem nad A6 C5 ale z końcówki produkcji, A4 B6. Myśli mnóstwo ale ciężko było się zdecydować, w A6 C6 w moim przekonaniu żaden motor nie budzi zaufania, wiadomo, jak każdy dba tak ma ale ciężko jest stwierdzić jak dbał poprzedni właściciel, A6 C5 1.9 TDi, w sumie fajna opcja ,,ale to już było'' więc zrezygnowałem. A4 B6 również z 1.9 TDi nie byłoby złym wyborem ale ostatecznie nie było nic ciekawego na rynku tylko w każdym pojeździe było coś nie tak. Aż ostatecznie pojawił się u mojego znajomego w niemczech który ma tam swój warsztat mechaniczny Mercedes 320CDI R6. Nie zastanawiałem się długo tylko od razu powiedziałem że go zabieram. 3.2 R6 znam bardzo dobrze bo mój brat ma taki sam samochód tyle że w sedanie z tym samym motorem.
A więc do rzeczy:
Jest to Mercedes-Benz Klasa E z 2003 roku z silnkiem rzędowym 3.2 CDI z automatyczną skrzynią biegów o oznaczeniu 722.626.
Auto jest w wersji CLASSIC ale mimo wszystko jest bardzo fajnie wyposażone.
Posiada:
Hamulce zasilane pompą SBC
Czujnik zmierzchu
Czujnik deszczu
Nawigacja fabryczna
Podgrzewane fotele przód
Podgrzewana kanapa tył
Rolety w tylnych drzwiach
Roleta bagażnika
Kratka oddzielająca bagażnik od tylnych siedzeń
Bardzo przyzwoite nagłośnienie, przy niektórych utworach brzmi jakby była skrzynia w bagażniku
Komputer pokładowy w zegarach
Klimatyzacja dwustrefowa
Czujniki parkowania przód tył
Elektryczna klapa bagażnika
Szyby elektryczne x4
Lusterka elektryczne
Poniżej Prezentuję zdjęcia: