Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

Mercedes-Benz E-klasa C320CDI R6 Automat

Prezentacja aut innych marek.
chelsea78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Mercedes-Benz E-klasa C320CDI R6 Automat

Post autor: chelsea78 » 12 wrz 2017, 15:08

Chciałbym pochwalić się wam moim nowym nabytkiem.
Bardzo długo zastanawiałem się nad nowym pojazdem. Najpierw myślałem nad A6 C6, potem nad właśnie takim Mercedesem, potem nad A6 C5 ale z końcówki produkcji, A4 B6. Myśli mnóstwo ale ciężko było się zdecydować, w A6 C6 w moim przekonaniu żaden motor nie budzi zaufania, wiadomo, jak każdy dba tak ma ale ciężko jest stwierdzić jak dbał poprzedni właściciel, A6 C5 1.9 TDi, w sumie fajna opcja ,,ale to już było'' więc zrezygnowałem. A4 B6 również z 1.9 TDi nie byłoby złym wyborem ale ostatecznie nie było nic ciekawego na rynku tylko w każdym pojeździe było coś nie tak. Aż ostatecznie pojawił się u mojego znajomego w niemczech który ma tam swój warsztat mechaniczny Mercedes 320CDI R6. Nie zastanawiałem się długo tylko od razu powiedziałem że go zabieram. 3.2 R6 znam bardzo dobrze bo mój brat ma taki sam samochód tyle że w sedanie z tym samym motorem.

A więc do rzeczy:

Jest to Mercedes-Benz Klasa E z 2003 roku z silnkiem rzędowym 3.2 CDI z automatyczną skrzynią biegów o oznaczeniu 722.626.
Auto jest w wersji CLASSIC ale mimo wszystko jest bardzo fajnie wyposażone.
Posiada:

Hamulce zasilane pompą SBC
Czujnik zmierzchu
Czujnik deszczu
Nawigacja fabryczna
Podgrzewane fotele przód
Podgrzewana kanapa tył
Rolety w tylnych drzwiach
Roleta bagażnika
Kratka oddzielająca bagażnik od tylnych siedzeń
Bardzo przyzwoite nagłośnienie, przy niektórych utworach brzmi jakby była skrzynia w bagażniku
Komputer pokładowy w zegarach
Klimatyzacja dwustrefowa
Czujniki parkowania przód tył
Elektryczna klapa bagażnika
Szyby elektryczne x4
Lusterka elektryczne

Poniżej Prezentuję zdjęcia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2017, 12:03 przez chelsea78, łącznie zmieniany 1 raz.

skubiszek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Przemo
Rocznik: 2010
Moje auto: Q7
Nadwozie: SUV
Silnik: 2.0 TDI 190KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: skubiszek » 12 wrz 2017, 18:45

Na hamulce zwrócił bym szczególną uwagę i na automat. Kolega miał takiego ale w pełnym wypasie i średnio był zadowolony. Auto piękne w środku klasyczne i luksusowe

chelsea78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chelsea78 » 12 wrz 2017, 20:58

Tak jak pisałem, mój brat ma takiego też na full wypasie tylko że w sedanie i nie dzieje się przez 2 lata totalnie nic, jedyna poważniejsza awaria to pęknięcie sprężyny z przodu. Ale to zależy jak kto trafi, żeby to nie był jakiś wyj***niec, mój szef np ma s-klase z silnikiem 3.2 cdĂ­ ale v6 z 2006 roku i niby te silniki już nie są tak trwałe jak rzędówki a mimo wszystko przez 5 czy tam 6 lat odkąd go ma nie robił przy silniku kompletnie nic. Moim jeździł polak mieszkający w Niemczech który ma firmę sprzątającą samochody i to widać bo skóry i wnętrze jest naprawdę czyste i zadbane. Co do hamulców to wiem że pompa SBC lubi się uwalić ale regeneracja kosztuje 400 zł więc to jest już w rozsądnej cenie skrzynia 722.626 uchodzi za bardzo trwałą, obecnie nie szarpie, elegancko zmienia biegi. No zobaczymy, jedny problem jaki mam na początek to lejące dwa wtryski bo robiłem próbę przelewową. Ale mam u siebie taki warsztat który ma maszynę do czyszczenia wtrysków ultradźwiękami bez demontażu ich.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne marki”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl