Witam
Pewnego wczesnago poranka podczas jazdy wyskoczyl mi blad esp.Po sprawdzeniu skanerem powil sie kod p2296 Fuel Press Regulator 2 Control Circuit High.Odwiozlem auto do servisu AUDI/VW.Podmieniono czujnik cisnienia paliwa na szynie ale blad dalej pozostal.Technik po obejrzeniu freeze frame stwierdzil ze wszysko wskazuje na pompe wysokiego cisnienia.Czesc zostala wymieniona (koszt 605 funtow z robocizna).Wykonana zostala jazda probna i blad sie nie pojawil.Przyjechalem na drugi dzien odebrac auto i zanim wyjechalem z terenu seriwsu Audi blad pojawil sie ponownie.Kierownik salonu zabral auto i podjeto decyzje o wymianie wiazki.Po kilku dniach dostalem telefon ze auto po naprawie bylo testoane przez dwa dni i wszystko ok.Umowilem sie na odbior le niestety dzien pozniej dostalem email ze niestety podczas przygotowania pojazdu do obioru znow zpalila sie kontrolka esc a skaner pokazal kod p 2296.
Mieliscie podoby problem?Udalo wam sie go rozwiazac?
Dzieki i pozdrawiam
[ Dodano: 2017-06-11, 21:26 ]
Problem rozwiazany teamt do zamkniecia
[ AUK 3.2 256 KM] Blad 2296 i kontrolka esp
Czesc.
Podmienilem najpierw czujnik cisnienia paliwa na listwie jednak to nic nie zmienilo.Nastepna rzecza byla wymiania wiazki do ecu ktora na jakis czas zalatwila sprawe i auto jezdzilo bez bledow przez jakies 2 tygodnie.Gdy blad znow wyskoczyl kupilem uzywanie ecu,i podmienilem i zrobilem klona.Od tamtej pory nie ma zadnych bledow.Mechanik stwierdzil ze wadliwy czujnik usmarzyl sterownik.
Pozdrawiam
Podmienilem najpierw czujnik cisnienia paliwa na listwie jednak to nic nie zmienilo.Nastepna rzecza byla wymiania wiazki do ecu ktora na jakis czas zalatwila sprawe i auto jezdzilo bez bledow przez jakies 2 tygodnie.Gdy blad znow wyskoczyl kupilem uzywanie ecu,i podmienilem i zrobilem klona.Od tamtej pory nie ma zadnych bledow.Mechanik stwierdzil ze wadliwy czujnik usmarzyl sterownik.
Pozdrawiam
Re: [ AUK 3.2 256 KM] Blad 2296 i kontrolka esp
Mam identyczny problem i nie mam pomyslu moze ktos podpowie, podnienilem pompe wysokiego cisnienia, czujniki cisnienia paliwa, sterownik ecu tez podmieniany klonowany i caly czas to samo, ktos ma moze jakies pomysly?