Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z klimatyzacją

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Golona
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z klimatyzacją

Post autor: Golona » 11 lip 2017, 16:50

Witam
Mam następujące zagwozdkę, ostatnio miałem wyciek płynu chłodniczego ( pęknięty króciec ) i samochód trafił do mechanika, który ten króciec wymienił.
Przy okazji wymieniona została uszczelka pod zaworami.
Przed awarią klimatyzacja chodziła aż miło, chłodziła idealnie. Po awarii i wizycie u mechanika klimatyzacja nie działa. Po telefonie do mechanika oczywiście on nic z klimatyzacją nie robił.
I moje pytanie jest takie, czy tam są jakieś przewody od klimy w pobliży które mógł odłączyć ?
Nie działa ani wentylator od klimy, ani sprężarka, nadmuch jest ale tylko ciepłe powietrze.

Co mogę sprawdzić przed wizytą u specjalisty aby nie zostać przysłowiowo nabitym w butelkę ?
Sprawdziłem narazie bezpieczniki, i wszystkie są ok, próbowałem sprawdzić programem vcds lite, ale wyskakuję, że jest za dużo błędów i nic nie zczytuje.

[ Dodano: 2017-07-11, 16:50 ]
Udało mi się odczytać błąd programem ( zmieniłem letency z 16 na 12 i sie udało )
Błąd to:
00792 - A/C Pressure Switch (F129)
29-00 - Short to Ground

Ktoś wie może gdzie znajduje się ten przełącznik i jak on wygląda ?

Marcinm87
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Marcinm87 » 15 lip 2017, 14:20

Kolego sprawdź czy podłączony masz presostat(jest to czujnik znajdujący sie na chłodnicy klimatyzacji)obok zbiorniczka wyrownawczego może ktoś nie podłączył.Mój kolega miał to samo i mi powiedział

Golona
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Golona » 16 lip 2017, 08:59

Okazało się, że nie ma ani grama gazu, przewody okazały się nieszczelne, mechanik mówi, że albo zbieg okoliczności albo coś wygieli i przez to jest nieszczelne

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja