Witam
Mam następujące zagwozdkę, ostatnio miałem wyciek płynu chłodniczego ( pęknięty króciec ) i samochód trafił do mechanika, który ten króciec wymienił.
Przy okazji wymieniona została uszczelka pod zaworami.
Przed awarią klimatyzacja chodziła aż miło, chłodziła idealnie. Po awarii i wizycie u mechanika klimatyzacja nie działa. Po telefonie do mechanika oczywiście on nic z klimatyzacją nie robił.
I moje pytanie jest takie, czy tam są jakieś przewody od klimy w pobliży które mógł odłączyć ?
Nie działa ani wentylator od klimy, ani sprężarka, nadmuch jest ale tylko ciepłe powietrze.
Co mogę sprawdzić przed wizytą u specjalisty aby nie zostać przysłowiowo nabitym w butelkę ?
Sprawdziłem narazie bezpieczniki, i wszystkie są ok, próbowałem sprawdzić programem vcds lite, ale wyskakuję, że jest za dużo błędów i nic nie zczytuje.
[ Dodano: 2017-07-11, 16:50 ]
Udało mi się odczytać błąd programem ( zmieniłem letency z 16 na 12 i sie udało )
Błąd to:
00792 - A/C Pressure Switch (F129)
29-00 - Short to Ground
Ktoś wie może gdzie znajduje się ten przełącznik i jak on wygląda ?
Problem z klimatyzacją
Kolego sprawdź czy podłączony masz presostat(jest to czujnik znajdujący sie na chłodnicy klimatyzacji)obok zbiorniczka wyrownawczego może ktoś nie podłączył.Mój kolega miał to samo i mi powiedział
Moja piękna Audi: audi-a6-c5-25tdi-v6-vt89243.htm?highlight=#862308