Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ TIP+Q] Świst przy 70 km/h po wymianie podpory wału

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
tewkoj
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ TIP+Q] Świst przy 70 km/h po wymianie podpory wału

Post autor: tewkoj » 14 cze 2017, 15:32

Witam serdecznie.

Od jakiegoś czasu miałem problem z drganiami przy gwaltownym przyspieszania na biegach 1-3. Stukanie typowe dla uszkodzonej podpory wału. Ostatnio miałem czas się tym zająć, więc wybrałem się do Heńka do warsztatu, poznaczył wał, wymienił podporę, złożył i wszystko gra, poza jednym "mankamentem". Przy prędkości 70km/h , jak dodaję lekko gaz zaczyna mi coś świszczeć, gwiżdzeć tak jakby w miejscu gdzie wał wchodzi do skrzyni. Próbowaliśmy już zmieniać troszkę położenie podpory, jednak to nie pomaga. Dziwne jest to, że jak się rozpędzę i odpuszczę gaz to jest ok, ale jak lekko dodam przy tych 70km/h to znowu świst. Czy może ktoś ma pomysł co to może być? wyczytałem, że może to być wina konwertera???? :( swoją drogą, jak była stara podpora, to wał miał luz i mógł narobić szkód w szkrzyni, ale czemu wcześniej nie gwizdało a teraz tak...?

Awatar użytkownika
MKA6Q
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MKA6Q » 30 cze 2017, 16:03

Obczaj mój temat, może znajdziemy rozwiązanie bo widzę że mamy ten sam problem. Oddawałem do profesjonalnego warsztatu ostatnio wał do kompletnej regeneracji, to raczej nie wina podpory.

-manual-q-wycie-na-5-biegu-przy-65-73-k ... t89209.htm

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja