[ARE 2.7 250 KM] 2,7 Biturbo dobrze idzie a zaraz brak mocy
[ARE 2.7 250 KM] 2,7 Biturbo dobrze idzie a zaraz brak mocy
Witam mam problem autko przez chwile fajnie ciągnie i zaraz muł. sprawdziłem zawory u góry przy przepustnicy i w żadną strone nie idzie dmuchnąć czyli dobrze . Umyłem przepływomierz . Co jeszcze sprawdzić błąd jaki wyskakuje to 17963 p1555 tutaj log http://www.vaglog.com/log-115_116_119_M6npF.html . Jakie logi porobić ? Czy turbiny w 2,7 maja zmienna geometrie ? Czy jedna jest ustawiona ze ciagnie od dolu a pozniej druga pompuje ? CZas do 100km/h to 11 sekund a powinno byc 7,7
Autko przyspieszało normalnie jak je kupiłem (w między czasie była wyjmowania skrzynia i wymieniony olejnibsimering oraznoproznione katalizatory i prekaty . Zawory DV sprawdziłem dmuchnąłem w każdy krociec i w żaden nie puszcza . A te sztangi przy turbinach ? Rozrząd nie jest idealnie ustawiony 17 i 11 ale prędzej mimo to dzialalalo wszystko . Rozrząd będę robił na dniach już kupiłem części w poprzednim 2,4 tez poprawiałem .
Dobrze rozkodowałem tą część:)? "Opróżniłeś katy i prekaty"? Czy informacja "opróżniłem" znaczy że pozbyłeś się wkładów ze środka?Quattross pisze:wymieniony olejnibsimering oraznoproznione katalizatory i prekaty
Sprawdź cały układ sterowania turbin zwracając uwagę na zaznaczone prze zemnie elementy z tego linka. https://scr.hu/JNw7mm
Jak wszystko ok będzie, to znajdź sobie jakiegoś chip tunera w okolicy, który napisze ci mapę pod zmodyfikowane przez ciebie turbiny.

Ogólnie namieszane w tym silniku coniemiara. Jak będziesz jeszcze mu dokładał, to długo nie pochodzi silniczek.
Tak opróżnione a puszki zostaly puste. Zmodyfikowane turbiny tzn ?
[ Dodano: 2017-05-16, 20:23 ]
Mam jeszcze pytanie który przewód odzie bezpośrednio do sztangi turbiny bonod dołu go widać a u góry ciężko zlokalizować a chciałbym sprawdzić gruszkę . Oraz w których przewodach powinno być podciśnienie
[ Dodano: 2017-05-24, 03:07 ]
Problem rozwiazany winny byl zawor n75 a raczej brud na iglicy po rozebraniu wyczyszczeniu i nasmarowaniu jet dobrze temat do zamknięcia . Prz okazji wymieniłem rozrząd :D
[ Dodano: 2017-05-16, 20:23 ]
Mam jeszcze pytanie który przewód odzie bezpośrednio do sztangi turbiny bonod dołu go widać a u góry ciężko zlokalizować a chciałbym sprawdzić gruszkę . Oraz w których przewodach powinno być podciśnienie
[ Dodano: 2017-05-24, 03:07 ]
Problem rozwiazany winny byl zawor n75 a raczej brud na iglicy po rozebraniu wyczyszczeniu i nasmarowaniu jet dobrze temat do zamknięcia . Prz okazji wymieniłem rozrząd :D