Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Woda - pasażer :)

Wnętrze
ODPOWIEDZ
SkOs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Woda - pasażer :)

Post autor: SkOs » 12 maja 2017, 10:55

Panowie
otóż zalewa mnie w deszczowe drzwi:) Po przewertowaniu forum wszystkie wskazówki zmierzały ku ujściu wody z klimy :) Niestety byłem u znajomego który zajmuje się klimą i wyczyścił mi odpływ :) Porblem nie ustąpił :)

W deszczowy dzień powtórka z rozrywki :)
Idąc dalszym tropem sprawdziłem:
podszybie - szczelne
kanalik pod aku - drożny

jedyne co zauważyłem to po wyjęciu filtra paliwa cała obudowa jest od spodu otoczona czymś w rodzaju gąbki i z jednej strony jest bardzo wilgotna - wewnątrz :)

Any ideas ? :)
Było:

A4 B5 1.9TDi 110km AFN

Jest:

A6 C5 Avant AVF

Awatar użytkownika
Punisher
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Przemysław
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Punisher » 12 maja 2017, 11:17

W ciepły dzień jedna osoba do środka, druga z wężem ogrodowym na zewnątrz i lać w każde możliwe miejsce które może przeciekać. Ja np miałem kiepsko przyklejoną szybę czołową przez poprzedniego właściciela i ciekło mi na rogach szyby, po słupku na wycieraczke :)

kierowiec
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzyszyof
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Woda - pasażer :)

Post autor: kierowiec » 12 maja 2017, 11:43

Witam. Sprawdź też okolice relingów. Może zciekać po słupku. Pozdro.
Fan AUDI!!!!

krs2919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof

Post autor: krs2919 » 12 maja 2017, 13:58

kolego masz do wymiany obudowę filtra kabinowego na podszybiu, a dokładnie uszczelkę pod tym plastikiem ale jest to częścią integralną całej obudowy....miałem na jesień ok 2 wiader wody w aucie, co skończyło się wyciągnięciem podłogi 2 razy...przeanalizowałem wszystko co tylko było możliwe i wyszło to co wyszło...na pierwszy rzut oka wszystko wyglądało w porządku...nawet uszczelniałem silikonem...pomogło na niecałe 2 tyg. spora ulewa i znowu podłoga na zewnątrz, więc zainwestowałem w nową obudowę z ASO koszt śmieszny w porównaniu do nerwów i roboty (103zł) i teraz wiem czemu musiało cieknąć nawet z silikonem... <rotfl> radziłbym jeszcze dokładnie wysuszyć podłogę...jeździłem bez niej 1 tydz. aż wszystko wyschło na jotę...

SkOs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SkOs » 13 maja 2017, 19:34

krs2919 pisze:kolego masz do wymiany obudowę filtra kabinowego na podszybiu, a dokładnie uszczelkę pod tym plastikiem ale jest to częścią integralną całej obudowy....miałem na jesień ok 2 wiader wody w aucie, co skończyło się wyciągnięciem podłogi 2 razy...przeanalizowałem wszystko co tylko było możliwe i wyszło to co wyszło...na pierwszy rzut oka wszystko wyglądało w porządku...nawet uszczelniałem silikonem...pomogło na niecałe 2 tyg. spora ulewa i znowu podłoga na zewnątrz, więc zainwestowałem w nową obudowę z ASO koszt śmieszny w porównaniu do nerwów i roboty (103zł) i teraz wiem czemu musiało cieknąć nawet z silikonem... <rotfl> radziłbym jeszcze dokładnie wysuszyć podłogę...jeździłem bez niej 1 tydz. aż wszystko wyschło na jotę...
Dziś mega wkurwienie :) Jadę sobie umyć samochód myju myju myju patrze pod schowek a tam PIANA z WODĄ leje się. Kolego masz może nr katalogowy części czy nasi kochani pracownicy ASO na hasło "obudowa filtra kabinowego" będą wiedzieli ocb :)?
Było:

A4 B5 1.9TDi 110km AFN

Jest:

A6 C5 Avant AVF

krs2919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof

Post autor: krs2919 » 13 maja 2017, 21:28

4B1819441D

A6.66
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6.66
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI AFB 150KM

Post autor: A6.66 » 02 sie 2017, 16:14

U mnie było to samo po każdym deszczu i wizycie na myjni, powódź pod dywanikiem pasażera <zalamka> , okazało się że to zatkane dwie gumy odpływu wody pod podszybiem, akumlator stał w wodzie, po odetkaniu spłynęło wiadro wody. Wystarczy wymontować aku i przetkać dwa gumowe odpływy i po powodzi :) ja już zapobiegawczo na przyszłość całkowicie zlikwidowałem dwa gumowe odpływy, jak ktoś nie miał tego problemu to radzę zrobić to samo :] w sumie pół godziny roboty, druga opcja to źle złożone podszybie może warto sprawdzić

WojtasTdi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: WojtasTdi » 06 paź 2017, 16:03

Panowie mam pytanie .
Od czasu jak kupiłem auto , w tylnych lewych drzwiach nie działał przełącznik od podnoszenia szyby , jak i nie działało podświetlenie klamki . Jedynie tylko podświetlała się popielniczka . Wymontowałem przełącznik z obudową i zauważyłem że kostka która jest wpięta w przełącznik , jest cała zielona i ukruszyły się dwa piny w przełączniku . Kupiłem drugi przełącznik z wiązką , podczas wymiany zauważyłem że wiązka (tzn ta taśma parciana) jest mokra . Ktoś miał taki przypadek ? Jakim cudem sama wiązka jest mokra ? Wykładzina sucha , nic do środka się nie leje . Jedynie ta wiązka w drzwiach . Zmieniłem ten włącznik i teraz podnoszenie szyb działa i przełącznik jest podświetlony . Jedynie brak podświetlenia klamki , no i ta zagadka z mokrą wiązką w drzwiach do przełącznika . Komuś coś przychodzi do głowy ?

Z góry dzięki za pomoc .

SkOs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SkOs » 15 lis 2017, 12:06

Problem usunięty okazało się, że rurka odprowadzająca wodę była i zatkana i nie wsadzona do końca :) Udrożniłem wsadziłem i susza :)
Było:

A4 B5 1.9TDi 110km AFN

Jest:

A6 C5 Avant AVF

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja