Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6 ]Jak wyjać lampe,rozmontować ją i wyczyścić soczewki

Elektryka
Rzeznik633
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rzeznik633 » 03 maja 2016, 01:48

Robert74 pisze:Metalizacja czasami daje wiele do życzenia..zakładajcie koledzy evox-r wtedy zobaczycie jak jaka jest przyjemność z jazdy nocą :) Ja jestem w trakcie zakupu..Mają praktycznie niezniszczalne odbłyśniki..Bi xenonie siedzi u nas standardowo projektor E 55. Evox-r pasuje p&p..20 min roboty na lampę ...trochę zdublowałem post bo pisałem podobne info w temacie "bixenon" ale tutaj chyba jest więcej zainteresowanych kolegów. :) [/list]

[ Dodano: 2014-05-11, 09:23 ]
0x4B25A pisze:Catalabama, jak jarka70. Niestety, ale odbłyśniki z początków produkcji, nie są wykonane najlepiej (matowe), więc warto je odświeżyć, jeśli pozostała część lampy jest <okok>
Niestety europejskie nawet nowe odbłyśniki nie są trwałe...
Kolego ja miesiąc temu kupiłem te evoxy i mam duży problem z ich montażem a mianowicie chodzi o to ze te evoxy są na d2s a w lampach z ledami jest przetwornica d3s i tutaj zaczynają się schody bo sprzedawca mi powiedział ze mam d2s i teraz nie wiem co z tym zrobić próbowałem odpalić to na d2s przy pomocy zapłonnika i padają przetwornice ostatnia szansa to palnik d4s ale jak go podłączyc do kabla przetwornicy który zakończony jest wtykiem do palnika d3s ?

Awatar użytkownika
dziii
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dziii » 06 cze 2016, 23:14

Panowie czy zakupie gdzieś same klosze lamp przednich ?
project by dziii

gre8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gre8 » 25 gru 2016, 22:09

Robert74 pisze:Metalizacja czasami daje wiele do życzenia..zakładajcie koledzy evox-r wtedy zobaczycie jak jaka jest przyjemność z jazdy nocą
z zamiennikami byłbym ostrożny... kiedyś w innym samochodzie miałem do czynienia z reflektorami soczewkowymi z marki DEPO a potem TYC.
W DEPO po miesiącu zaczął pękać klosz (reklamacja uznana) a w TYC światło nie było równomiernie rozpraszane na jezdni - jakaś masakra kompletna :/
Niestety na zdjęciu "evox-r" widać, że też jest źle rozpraszane:/ - w użytkowaniu męczarnia.

Pytanie teraz jak wypada na tym tle galwanizacja/metalizacja, bo nie miałem styczności.
Czy rozproszenie światła po renowacji jest równomierne jak w oryginale?

Adi_
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adi
Rocznik: 2021
Moje auto: RS6 C8
Nadwozie: Avant
Silnik: V6 3.2 l
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Adi_ » 27 gru 2016, 13:33

Panowie tez nie jestem zadowolony z DS3 w moim A6 a to za sprawa ze to sa 35W xenony 4300K i moze daja 2400-2700Lm.
Na rynku sa dostepne niby Philipsy 4800K i 3200Lm
https://www.powerbulbs.com/product/xeno ... 403-single

Albo mozna dostac teraz o jakiej chcesz barwie 4k 6k 8k 10k ale nie podaja ile Lm produkuja te palniki.

Dla mnie jedyna szansa to przerobka na LED. Chinczyki zalozylem do halogenow i jest super 3600Lm na strone i robia robote. Tylko narazie nie wiem jak to przerobic na ds3 mocowanie itp.

michal6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: michal6 » 04 maja 2017, 22:05

Rzeznik633 pisze:
Robert74 pisze:Metalizacja czasami daje wiele do życzenia..zakładajcie koledzy evox-r wtedy zobaczycie jak jaka jest przyjemność z jazdy nocą :) Ja jestem w trakcie zakupu..Mają praktycznie niezniszczalne odbłyśniki..Bi xenonie siedzi u nas standardowo projektor E 55. Evox-r pasuje p&p..20 min roboty na lampę ...trochę zdublowałem post bo pisałem podobne info w temacie "bixenon" ale tutaj chyba jest więcej zainteresowanych kolegów. :) [/list]

[ Dodano: 2014-05-11, 09:23 ]
0x4B25A pisze:Catalabama, jak jarka70. Niestety, ale odbłyśniki z początków produkcji, nie są wykonane najlepiej (matowe), więc warto je odświeżyć, jeśli pozostała część lampy jest <okok>
Niestety europejskie nawet nowe odbłyśniki nie są trwałe...
Kolego ja miesiąc temu kupiłem te evoxy i mam duży problem z ich montażem a mianowicie chodzi o to ze te evoxy są na d2s a w lampach z ledami jest przetwornica d3s i tutaj zaczynają się schody bo sprzedawca mi powiedział ze mam d2s i teraz nie wiem co z tym zrobić próbowałem odpalić to na d2s przy pomocy zapłonnika i padają przetwornice ostatnia szansa to palnik d4s ale jak go podłączyc do kabla przetwornicy który zakończony jest wtykiem do palnika d3s ?
do lamp poliftowych powinny być montowane HELLA EVOX-R 2.0 są dostosowane do żarników D3S
https://hidretrofit.pl/sklep/hella-evox-r-2-0-bi-xenon/

Charakterek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Charakterek » 08 maja 2017, 02:29

Adi_ pisze:Panowie tez nie jestem zadowolony z DS3 w moim A6 a to za sprawa ze to sa 35W xenony 4300K i moze daja 2400-2700Lm.
Na rynku sa dostepne niby Philipsy 4800K i 3200Lm
https://www.powerbulbs.com/product/xeno ... 403-single

Albo mozna dostac teraz o jakiej chcesz barwie 4k 6k 8k 10k ale nie podaja ile Lm produkuja te palniki.

Dla mnie jedyna szansa to przerobka na LED. Chinczyki zalozylem do halogenow i jest super 3600Lm na strone i robia robote. Tylko narazie nie wiem jak to przerobic na ds3 mocowanie itp.
Spróbuj tego: http://www.osram.pl/osram_pl/produkty/l ... MP_1074186

Mam i jestem zachwycony tymi żarnikami. Co prawda mam D2S, ale przecież świecą tak samo. Przede wszystkim jednak warto zregenerować światła (w moim temacie o aucie pokazuję róznicę pomiędzy światłami, które mają 140 000 km przebiegu i takimi po regeneracji). Degeneracja szkła, soczewki czy odbłyśnika mocno ujemnie wpływa na jakość świateł. Poniżej foto po regeneracji właśnie z CBI w lampach. Foto robione komórką, która i tak nie oddała całości, bo na śniegu światła aż raziły.

Obrazek

demoralizator85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Przeróbka lamp

Post autor: demoralizator85 » 21 lip 2017, 20:40

Jak w temacie szukam kogoś sprawdzonego kto by przerobil ( może ulepszyl) przednie lampy z Angelika na eu a6 c6

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja