[ A6 C6 ]Jak wyjać lampe,rozmontować ją i wyczyścić soczewki
-
- Forum Audi A6 / A7
Co do kolegi Dominika to może i ma doświadczenie ale jest zato strasznie niesłowny czekam na przesylkę od niego juz piąty tydzien a teraz nawet nie odbiera telefonu UWAGA NA KOLESIE MEGA NIE SÂŁOWNY
!!!!!!!!

Mody:
Wirusik 170 Km
Przerobiona pompa oleju
Składane podświetlane lusterka
Oświetlenie ambiente
Autom otw klapy tył
Rolety tył drzwi
Roleta tyl szyby el `
Zmiana na climatronik plus,
org kamera cof,kolorowy fis
Wirusik 170 Km
Przerobiona pompa oleju
Składane podświetlane lusterka
Oświetlenie ambiente
Autom otw klapy tył
Rolety tył drzwi
Roleta tyl szyby el `
Zmiana na climatronik plus,
org kamera cof,kolorowy fis
ja rowniez zlego slowa nie powiem.najpierw kupilem silniczek,bo mialem ten sam problem co krzysiek z trudnym nickiem
.pojechalem po niego i ni z tego ni z owego dominik sam zaproponowal,ze mi go zalozy jak nie mam nikogo kto to zrobi.silniczek wymienil ,wszystko smigalo,za pare miechow kupilem lampki z ledami.montaz na miejscu u niego i tez wszystko ok.takze z mojej strony jak najbardziej na tak.polecam.pozdro

- darel
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 272KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Jak zakładałem u siebie lampy z LEDami to podpytałem jak wygląda temat rozbierania lamp. Generalnie nie da się rozebrać bez zniszczenia lampy i taką gotową z LEDami robi się z dwóch innych jednej starej bez LEDów i jednej nowej z LEDami. Robi się to następująco: ze starej lampy bierze się samą obudowę bez klosza, który przy rozbieraniu jest niszczony. W ten sposób łatwo usunąć resztki klosza z obudowy. Następnie patroszy się środek żeby została sama puszka. W lampie, która ma LEDy niszczy się obudowę tak, żeby został cały klosz i środek. Przekłada się z tej lampy cały środek razem z listwą LEDową do starej puszki i przykleja klosz z tej nowszej. Przy okazji wymienia się też LEDy w listwie na takie, które się nie przepalają. Jak przyjeżdża klient to zostawia swoje stare lampy, które są bazą do przeróbki a dostaje te już przerobione. Może jest jakiś sposób, żeby lampę rozebrać bez uszkodzenia ale mniej więcej tak mi to opisał gość, który przerabia stare lampy na LEDowe.0x4B25A pisze:lukis, niektórym udaje się rozmontować tą lampę na ciepło jakoś... dodają LEDy itp. więc się da
domino jest niesłownyMario 1727 pisze:Co do kolegi Dominika to może i ma doświadczenie ale jest zato strasznie niesłowny czekam na przesylkę od niego juz piąty tydzien a teraz nawet nie odbiera telefonu UWAGA NA KOLESIE MEGA NIE SÂŁOWNY!!!!!!!!

W przypadku lamp skrętnych cały moduł soczewki z silnikani jest zdecydowanie wiekszy i bez jego uszkodzenia nie da się go wybebeszyć z lampy . Nieskrętne moduły soczewek ,luzik wypadają same

Jest RS7 Plus PERFOR 4.0 V8 TFSI
dokladnie tak jak napisal slaby,nie feruj kolego mario1727 wyrokowslaby pisze: Ale to tylko dlatego nie zadzwonił bo napewno sie zajmował montowaniem lub naprawianiem lamp dla kolegów z takimi samymi problemami jak Ty masz , więc nie wystawiaj od razu opini komuś na szeroko dostępnym forum OK

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Z kolegami z forum astra-g rozklejałem ok 4 komplety reflektorów, lampy są całe plastikowe i rozklejały się bez problemu. Rozklejaliśmy , malowaliśmy srebrne wnęki na czarno. Sklejałem w ten sam sposób, piekarnik na 180' , lampę wkładałem na 5 do 6 minut i gotowe. W A6 C6 jeszcze nie próbowałem ale będę próbował