Programowe wyłączenie filtra DPF , EGR , Klap wirowych Bosch
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
chipdanix, wpisałem to 075 075 075 w szukaj w winolsie i niestety nie znajduje mi tego z dpfem znalazło o co kaman dlaczego tego nie mogę znaleźć
Jade ulicom opony asfalt drom pingwiny jak zobacza audi na zawał umra hej Julian Julian on twardy jest jak głaz jedziemy Panie ciut za wolno trzeba wcisnąć gaz
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Podeślij mi wsad to ci wyłączę te klapy w wolnej chwili . Co do EGR tak jak wspomniałem muszę mieć wolną chwilkę chyba , że wstawię poradnik w j.angielskim pdf , który jakiś czas temu napisałem dla innego f.......um.
[ Dodano: 2016-10-13, 22:46 ]
Panowie troszkę to trwało ale jak obiecałem poradnik już jest gotowy DPF - KLAPY - EGR OFF i ostrożnie ze STEROWNIKAMI chwila nieuwagi i :shock:
Pisać kto sam w swoim autku coś wyłączył przy pomocy tego poradnika
[ Dodano: 2016-10-13, 22:46 ]
Panowie troszkę to trwało ale jak obiecałem poradnik już jest gotowy DPF - KLAPY - EGR OFF i ostrożnie ze STEROWNIKAMI chwila nieuwagi i :shock:
Pisać kto sam w swoim autku coś wyłączył przy pomocy tego poradnika
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C4
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Witam
Ja posiadam co prawda nie A6 bo A8 ale silnik ASB 3.0 TDI z dpf .
Chce usunąć DPF ale chciałem zrobić to samemu , tutaj znalazłem bardzo fajną instrukcję " brawo dla kolegi chipdanix "
Ale szukałem pliku AD 7F FF 80 00 01 ale nie był on idealnie ustawiony tak jak na zdjęciach , przeczytałem równie że mapa mapie nie równa dlatego moje pytanie jest tutaj takie , czy dla każdego sterownika EDC16CP34 kod AD 7F FF 80 00 01 będzie taki sam dla DPF ?
Oraz co do instrukcji klap w wersji 2 ?
No i co do trzeciego pytania co do EGR bo szukałem bo 04500 04500 ale znalazło mi nie dokładnie takie wartości jak w poradniku czy ktoś mógł by trochę to rozjasnić jak w mapach znaleźć ten EGR ?
[ Dodano: 2017-04-20, 19:29 ]
Proszę o pomoc w wgraniu map do sterownika
[ Dodano: 2017-04-21, 21:53 ]
I znów pytanie
Po czym poznać ze EGR i DPF jest wyrzucony z silnika ?
[ Dodano: 2017-04-23, 22:48 ]
Pany Czy ktoś wyrzucał wreszcie tego DPF po tej instrukcji ?
Ja posiadam co prawda nie A6 bo A8 ale silnik ASB 3.0 TDI z dpf .
Chce usunąć DPF ale chciałem zrobić to samemu , tutaj znalazłem bardzo fajną instrukcję " brawo dla kolegi chipdanix "
Ale szukałem pliku AD 7F FF 80 00 01 ale nie był on idealnie ustawiony tak jak na zdjęciach , przeczytałem równie że mapa mapie nie równa dlatego moje pytanie jest tutaj takie , czy dla każdego sterownika EDC16CP34 kod AD 7F FF 80 00 01 będzie taki sam dla DPF ?
Oraz co do instrukcji klap w wersji 2 ?
No i co do trzeciego pytania co do EGR bo szukałem bo 04500 04500 ale znalazło mi nie dokładnie takie wartości jak w poradniku czy ktoś mógł by trochę to rozjasnić jak w mapach znaleźć ten EGR ?
[ Dodano: 2017-04-20, 19:29 ]
Proszę o pomoc w wgraniu map do sterownika
[ Dodano: 2017-04-21, 21:53 ]
I znów pytanie
Po czym poznać ze EGR i DPF jest wyrzucony z silnika ?
[ Dodano: 2017-04-23, 22:48 ]
Pany Czy ktoś wyrzucał wreszcie tego DPF po tej instrukcji ?
nie ma to jak jedno auto, dwie nogi, trzy pedały, cztery koła, pięć cylindrów i sześć litrów na setkę...
Pomóż wystarczy ze przekażesz 1% swojego podatku.Numer KRS 0000064892 z dopiskiem Aleksandra Życińska.Mukowiscydoza codzienna walka o oddech! Dziękuje wszystkim za wsparcie www.ptwm.pl
Pomóż wystarczy ze przekażesz 1% swojego podatku.Numer KRS 0000064892 z dopiskiem Aleksandra Życińska.Mukowiscydoza codzienna walka o oddech! Dziękuje wszystkim za wsparcie www.ptwm.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2013
- Silnik: 4.2 360KM
- Skrzynia: DSG
axidix, za dużo pytań na raz
egr sprawdzisz albo po mapie, albo za pomocą vcds czy wartości pracy EGR się zmieniają
dpf podobnie, albo z mapy albo vcds grupa 101, 102, 104 jak masz pusto to DPF wywalony z mapy + czy jest puszka wycięta
egr sprawdzisz albo po mapie, albo za pomocą vcds czy wartości pracy EGR się zmieniają
dpf podobnie, albo z mapy albo vcds grupa 101, 102, 104 jak masz pusto to DPF wywalony z mapy + czy jest puszka wycięta
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam mam pytanie jak dokładnie krok po kroku wyłączyć EGR , bo klapy to rozumiem a tego egr nie mogę pojąć, pomoże ktoś
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2017, 18:42 przez malecki.michal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
No dzięki że wreszcie ktoś odpisał :P
EGR zawieszony na 95 % i stoi jak mur w Kowalewie :D
Co do fap czujniki odpięte brak błędów tylko czujnik temp spalin non stop pokazuje wartość -54 C ? czy tak ma być ? to jest na grupie 102 i 104 jest ten czujnik z tego co dobrze teraz pamiętam
I moje ostatnie pytanko jak składacie sterownik na jakąś pastę termo przewodzącą ?
EGR zawieszony na 95 % i stoi jak mur w Kowalewie :D
Co do fap czujniki odpięte brak błędów tylko czujnik temp spalin non stop pokazuje wartość -54 C ? czy tak ma być ? to jest na grupie 102 i 104 jest ten czujnik z tego co dobrze teraz pamiętam
I moje ostatnie pytanko jak składacie sterownik na jakąś pastę termo przewodzącą ?
Ja na stole czytałem bo w samochodzie zbyt nie stabilnie mogło być a tak przy okazji mam zgrany cały full czyli i emprom do odratowania sterownika w razie W :Dkile81 pisze:Czym czytasz ten sterownik?? Tez mam z nimi czasem problemy po obd.
nie ma to jak jedno auto, dwie nogi, trzy pedały, cztery koła, pięć cylindrów i sześć litrów na setkę...
-
- Forum Audi A6 / A7
to wtedy pokazuje temp. normalnie :P
-
- Forum Audi A6 / A7
sondę lambda tez ?