[ASN 3.0 220 KM] Wymiana rozrządu ASN
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
ASN i rozrząd
Witam serdecznie
Jakiś miesiąc temu kupiłem A6 z silniczkiem ASN
Ponieważ wtedy nie miałem jeszcze danych o aucie a sprzedający mówił niby że rozrząd był robiony przy przebiegu ok 130 kkm to pomyślałem że może się nie zna i że lepiej zrobić niż się zdziwić.
Ale wczoraj pokusiłem się i dostałem historię auta z serwisu gdy było jeszcze w Niemcowni.
I teraz pytanie. Rozrząd był robiony przynajmniej tak mi sie wydaje w lutym 2012 r.
16 01090000 Przegl. z wym.ol.(z o.zm.) . X 1
17 01400050 Wymiany plynu hamulcowego . X 2
18 15241971 Pasek zebaty Wymont. i zamont. 3
19 50380900 Pas przedni zdjeto i zamocowano 3
Obstawiam że 18 to wymieniony rozrząd. i teraz pytanie
Auto obecnie ma 213 kkm czy poczekać do okolic 250 kkm tak jak powinien być robiony? Czy jednak zrobić rozrząd bo z historii nie wynika?
Rozrząd w tym aucie wymienia się co 120 kkm pytanie czemu serwis wymienił później?
Jesli był wymieniany to nie chce tego robić na zapas bo i tak za pół roku auto będzie miało 250 kkm i rozrząd wymienię.
Moglibyście spojrzeć na historię czy dobrze oceniam że w lutym 2012 był robiony rozrząd?
Jakiś miesiąc temu kupiłem A6 z silniczkiem ASN
Ponieważ wtedy nie miałem jeszcze danych o aucie a sprzedający mówił niby że rozrząd był robiony przy przebiegu ok 130 kkm to pomyślałem że może się nie zna i że lepiej zrobić niż się zdziwić.
Ale wczoraj pokusiłem się i dostałem historię auta z serwisu gdy było jeszcze w Niemcowni.
I teraz pytanie. Rozrząd był robiony przynajmniej tak mi sie wydaje w lutym 2012 r.
16 01090000 Przegl. z wym.ol.(z o.zm.) . X 1
17 01400050 Wymiany plynu hamulcowego . X 2
18 15241971 Pasek zebaty Wymont. i zamont. 3
19 50380900 Pas przedni zdjeto i zamocowano 3
Obstawiam że 18 to wymieniony rozrząd. i teraz pytanie
Auto obecnie ma 213 kkm czy poczekać do okolic 250 kkm tak jak powinien być robiony? Czy jednak zrobić rozrząd bo z historii nie wynika?
Rozrząd w tym aucie wymienia się co 120 kkm pytanie czemu serwis wymienił później?
Jesli był wymieniany to nie chce tego robić na zapas bo i tak za pół roku auto będzie miało 250 kkm i rozrząd wymienię.
Moglibyście spojrzeć na historię czy dobrze oceniam że w lutym 2012 był robiony rozrząd?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotrek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
panie, jeśli nie kupiłeś od kogoś z bliskiej rodziny/zaufanego ziomka to choćby skały srały to rozrząd robisz w pierwszej kolejności. to nie jest salon polska i max 3 letnie auto aby wierzyć w książki serwisowe i przebiegi na liczniku
zrobisz jak zechcesz, możesz dywagować czy przelatać jeszcze te X t km ale jak mawiają dla spokojnego snu zrób full serwis pozakupowy
zrobisz jak zechcesz, możesz dywagować czy przelatać jeszcze te X t km ale jak mawiają dla spokojnego snu zrób full serwis pozakupowy
Mam wydruk z systemu audi od początku zakupu auta do 2013 r. jak był sprzedany do gościa od którego kupiłem. A dalej mam historię u gazowników bo akurat auto z mojej okolicy a gazownicy znajomi to czemu nie wierzyć w historię?joter82 pisze:panie, jeśli nie kupiłeś od kogoś z bliskiej rodziny/zaufanego ziomka to choćby skały srały to rozrząd robisz w pierwszej kolejności. to nie jest salon polska i max 3 letnie auto aby wierzyć w książki serwisowe i przebiegi na liczniku
Mnie interesuje czy na wydruku historii z serwisu to co pokazałem albo to co jest w pdf oznacza wymianę rozrządu. W tę historię z systemu Audi wierzę bo wygląda wiarygodnie.