Sadza na świeczkach lewa głowica.
Sadza na świeczkach lewa głowica.
Witam wszystkich forumowiczów. Od jakiegoś czasu borykam się z nierówną pracą silnika. Autko nie chce się zbierać do 2tyś. obrotów i telepie budą. Podejrzenie padło na cewki więc przerobiłem tak jak w c6 na pojedynki. Oczywiście instalacja zrobiona. Na benzynie jest to mniej odczuwalne nasila się na gazie. Gaz założyłem w marcu poprzedniego roku i po dwóch miesiącach zaczęły dziać się cyrki z autem. Dziś już w ostateczności byłem u mechanika sprawdzić kompresję silnika wszystkie garki oscylują około 12 bar. Mechanik zwrócił jednak uwagę na sadzę na swieczkach lewej głowicy. Na kompie brak błędów. Zaznaczę że są takie dni gdzie wszystko jest caacy chodzi jak zegarek.
Proszę o pomoc bo juz mi ręce opadają.
Aha i tematu nie mogłem znaleść więc założyłem nowy.
Proszę o pomoc bo juz mi ręce opadają.
Aha i tematu nie mogłem znaleść więc założyłem nowy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jakyb
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Tak właśnie o tym dziś czytałem. To ma też jakieś ciśnienie z kolektora? Te bańki da się jakoś czyścić? Jutro zacznę od czyszczenia dolotu tzn. przepływka, przepustnica, ezektor i odma bo tego jeszcze nie robiłem plus adaptacja przepustnicy. Nie wiem czy mi się uda zaadoptować przepustnice jeszcze poczytam na ten temat. Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
ja miałem świece zadymione po stronie pasażera ale nie wiem co jest przyczyną narazie bo się jeszcze za to nie zabrałem
wiem na pewno że są do zrobienia oba czujniki egt i jedna sonda lambda co pokazują błędy
mam też wypadanie zapłonu tylko na wolnych obrotach słychać i czuć czasem utykanie.
Podczas jazdy pracuje normalnie silnik.
jak zrobię egt i lambda wyczyszczę świece i będę obserwował co się dzieje..
wiem na pewno że są do zrobienia oba czujniki egt i jedna sonda lambda co pokazują błędy
mam też wypadanie zapłonu tylko na wolnych obrotach słychać i czuć czasem utykanie.
Podczas jazdy pracuje normalnie silnik.
jak zrobię egt i lambda wyczyszczę świece i będę obserwował co się dzieje..