Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

lewe światło mijania świeci krócej niż prawe

Nadwozie
nugat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: nugat » 30 kwie 2014, 11:24

mrporpoise pisze:nugat - o czym ty w ogóle mówisz? Jaki Xenon po taniości? Nie da się po taniości i legalnie, bo do tego potrzebne są spryskiwacze i układ autopoziomowania. Wykonalne ale nie tanie.
mhm tak tak <okok>
rozróżnij barwe swiatla zarówki ala xsenon z xsenonem w soczewce roznica nie bedzie olbrzymia.
a to do spryskow w czym problem.
Multum osob wsadza w soczewki xsenon, i zyja przeglady tez robia.
Taki kraj :) Legalnosc w tym kraju prosze Cie, opatrz na ludzi z Wiejskiej co wyczniaja

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 30 kwie 2014, 13:07

Przeglądy też robią, ale przy kontroli pierwszej lepszej przez policję, dowodzik rejestracyjny zabrany. Ja wiem co wyczyniają te barany na wiejskiej, wiem że ludzie oklejają szyby na czarno przednie, wiem że inni ludzie potrafią skoczyć na główkę z wieżowca... :D Ale czy to jest OK? No nie powiedziałbym.

Jak się chce robić wieśxenon, to pewnie że można, czy będzie to legalne - nie.

nugat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: nugat » 02 maja 2014, 10:25

czy wiesxsenon oznacza to ze jest nie seryjnie zalozony ?
Jak tam uwazasz ja jezeli mialbym lampy soczewki a nie mial xsenonu, nie wachalbym sie i bym kupil xsenon z przetwornicami i zakladal zamiast zwyklycj h7 czy h1.
Dla mnie liczy sie oswietlenie drogi ktore jest o niebo lepsze nawet przy nie fabrycznym xsenonie.
A pakowac w seryjny zestaw 3 tys zeby sie pochwalic za mam SERIE :P to nie dla mnie wole na wakacje jechac z 3 tysie .
Pozdro kazdy robi jak uwaza, Ps dowod to ci moga za glupote zabrac wiec bez spiny

Awatar użytkownika
cajar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: cajar » 02 maja 2014, 20:37

Tu już nawet nie chodzi o przegląd czy zabranie dowodu rejestracyjnego.
Wkładanie xenonu tam, gdzie go nie powinno być (czyli zwykłe lampy, nawet na soczewce) kończy się oślepianiem kierowców jadących z naprzeciwka. I właśnie tutaj jest problem.
nugat pisze:A pakowac w seryjny zestaw 3 tys zeby sie pochwalic za mam SERIE :P
Nie chodzi o chwalenie się - patrz to co wyżej napisałem.

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 03 maja 2014, 17:21

Dokładnie tak jak cajar pisze. Jak dla mnie możesz sobie założyć zestaw od wieśka zza płotu, byle by miał homologacje do twojego samochodu. Inna konstrukcja odbłyśnika, inna soczewka.

Problem właśnie w tym że każdy sobie robi 'jak chce'. Wsadzanie do zwykłej soczewki xenona to jest wieśniactwo i chamówa w SPAM do innych użytkowników drogi i należy się za to mandat i baranek w ścianę.

Awatar użytkownika
TheBareX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: TheBareX » 03 maja 2014, 19:12

Na tą chwilę xenonów wsadzać nie będę, po pierwsze nie potrzebuję, po drugie szkoda mi pieniędzy na komplet z lampami i zderzakiem. Fakt faktem że halogen słabo świeci w c5, a zwłaszcza w prefl, ale jakoś ludzie z tym jeździli przez te naście lat. Myślę że regeneracja lampy powinna dużo pomóc.

ps. Audi to nie golf czy bmw 3. Nie wieśniaczyć marki.

Awatar użytkownika
mbudzio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mbudzio » 22 mar 2017, 14:32

Ostatnio zdemontowałem reflektory które kupiłem ok 3lat temu (zamienniki TYC). Zastanawiałem się dlaczego tak kiepsko świecą światła mijania, znalazłem odpowiedź jak je rozkręciłem w drobiazgi i zabrałem się za regeneracje. Sami popatrzcie i oceńcie.

Tak wygląda odbłyśnik projektora świateł mijania reflektorów marki TYC po 3 latach

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Odbłyśniki nie są metalizowane, tylko malowane jakąś beznadziejną farbą. Nic dziwnego że lampy praktycznie nie świeciły.

Tak wygląda odbłyśnik po metalizacji w firmie Vacmet Sp. z o.o.

Obrazek

Koszt usługi 60zł/szt, uważam że na prawdę się opłaca. Zobaczymy jaki będzie efekt po skręceniu lamp i ustawieniu geometrii, bo fabrycznie projektor jest jakoś dziwnie ustawiony i przy normalnym ustawieniu świateł mijania, światła drogowe świecą w asfalt. Ten problem tez rozwiązałem dodając kilka nakrętek na bolce mocujące projektor, można go wtedy zablokować pod innym kątem choć jest to strasznie ciężko zrobić, mając tak mało miejsca w lampie.

Do tego kupiłem żarówki Ring Xenon Ultima Plus 120% - polecam zapoznać się z testem przeprowadzonym przez Auto Świat (tylko tam były badane żarówki H7)

Obrazek Obrazek

Może komuś się ten post przyda <luzik> <radocha> <okok>

Adres firmy
Vacmet Sp. z o.o.
Żmigrodzka 241
50-001 Wrocław
71 352 95 39

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja