jacek528 pisze:muszę jeszcze wpierw zdemontować drugą część (tylną z podłokietnikiem) i tu mam do was pytanie jak się do tego zabrać (wiem, że są dwie śruby pod gumowymi wykładzinami, coś jeszcze?).
tu masz wszystko jak na widelcu jacek: http://www.motor-talk.de/blogs/doomdesi ... 30604.html ,zeby wyciagnac podlokietnik musisz wyjac kratke nawiewu i odkrecic srubęcje trzynastka nasadową .turtorial w jezyku wroga ale powinien pomoc . pozdro
Pytanko do ludzi którzy to robili. Jak ogarnęliście temat popielniczek? Jak to najlepiej zrobić? Okleić cały tunel jednym kawałkiem i przeciąć na przerwach czy robić to z różnych kawałków i układać wzór żeby się zgrał?
A jak z brzegami, zawijać je pod spód czy ciąć równo z brzegiem?
Jak to się sprawuje po kilku latach użytkowania? Jakoś rogi się nie odklejają?
Bouli, ja zaczynam projekt o nazwie "czarne aluminium szczotkowane"
kupilem nawet specjalnie do tego celu popielniczke tylna do testow i przygotowan zanim wezme sie za to konkretnie.Ja popielniczke oklejalem cala,zawijajac na rogach.Przyznam ze latwe to nie jest.Ja uzywalem suszarki zeby folia byla miekka i dalo sie ja naciagnac.Nadmiar folii obciety zyletka.
Popielniczka rozbieralem calutka lacznie z tym ozdobnym chromem.
Ja porzucam carbon i też będę robił szczotkowane amelinium tylko, że ja skłaniam się ku jasnej wersji żeby pasowało do górnego plastiku wokół zegarów.
Dzięki za podpowiedź sudan
Usiebie mam wygrzmocony panel MMI, tą część która jest wokół ręcznego hamulcai Pytanie moje brzmi czy da się tą część oddzielić od części z przyciskami?
Można bez problemu zdemontować ręczny i ramkę metalizowaną.
MMI rozumiane jako guziki też można rozkręcić więc jeśli pytasz o plastik wokół guzików Radio Navi itd to teoretycznie można to wymienić ale z innego, całego panelu MMI. Wydaje mi się że ten plastik nie występuję jako odrębna część więc możesz poszukać np uszkodzonego MMI i wtedy zrobić przeszczep.
Cały panel MMI (elektronika i guziczki) jest skręcony chyba 4 śrubami + kilka zatrzasków, które najlepiej podważać jeden po drugim i wsadzać pod spód wykałaczki. Tą metodą nie połamiesz tych zatrzasków
Wygrzmocony znaczy... powycierany usmolony, brzydki i nie dający sie polakierować, bo wtedy znika symbol ON/OFF i symbol głośności co jest nie dopuszczalne. Dokładnie chodziło mi o tą informację, czy da sie ten plastik wokół przycisków wymienic na inny np. czarny.. dziekuje
Bouli, jak bedziesz robil jasne amelinium,to pomysl tez o dekorach w drzwiach.Ja sobie strzelilem wszystkie jasnym amelinium szczotkowanym i efekt jest mega.Nabraly nowego zycia
operacja niezbyt trudna,tylko uwazac przy zdejmowaniu dekorow bo latwo polamac zaczepy.
zdjecie nie oddaje tego jak wyglada to na zywo,ale naprawde uwierz ze jest super efekt.
Jak sie zdecydujesz na dekory,to zanim zamowisz folie daj znac,to Ci powiem o malej pulapce na ktora mozna wpasc.
Klej smialo na to co masz, nic nie szlifuj.Mialem DOKLADNIE te same dekory i po naklejeniu folii,wszystko jest w porzadku.
tak wyglada po naklejeniu folii :
a pulapka o ktorej wspomnialem :
folie jak kupujesz na allegro,to szukaj tak,zeby jej szerokosc byla ciut wieksza niz dekory z przednich drzwiach ,gdyz sa one najdluzsze.Gdy kupisz za waska folie,bedziesz musial oklejac tak,ze wzor aluminium bedzie pionowo,a tego przeciez nie chcesz.Ja mam wlasnie pionowo bo nie zwrocilem na to uwagi jak zamawialem folie.
Nie jest to jakies szpetne czy cos, tylko wiedz o tym,ze wychodzily takie dekory z aluminium szczotkowanym oryginalnie w naszych audicach i jak wsiadzie ktos w temacie to sie zorientuje ze jest cos nie tak.