Jak w temacie-a6 c5 99' silnik apu (przynajmniej z oznaczenia na bloku silnika i naklejce w bagażniku) zamontowany podobno z Passata(tak twierdził poprzedni właściciel).Na vag-com wyskoczył błąd przepustnicy-więc pomyślałem że wyczyszczę i zaadaptuje a tu zonk. Wszędzie na forach napisane że przepustnica powinna być elektroniczna a u mnie jest mechaniczna.Dla pewności podpytałem na forum i moje obawy się potwierdziły-pod maska przepustnica 058133063Q.

Moje pytania to:
-Jakim cudem to działa-silnik w miarę dobrze chodzi
-Czemu ktoś to tak zamontował-czy to nie straszna rzeźba żeby to współgrało?nie łatwiej było kupić elektroniczna przepustnice? wydaje mi się ze różnią się dość znacząco.Jakim cudem to podeszło pod APU
-Jak teraz zamontować prawidłowa przepustnice,elektroniczną??Domyślam się ze zwykle przekręcenie nic nie da bop przecież pedał gazu jest sterowany inaczej w każdym przypadku-linka bądź elektronika
Załączam zdjęcia może coś komuś dadzą

Za wszelakie odpowiedzi i propozycje z góry dziękuje

Pozdrawiam
edit:
dzisiaj ktoś mi zasugerował ze skoro do przepustnicy jest wpięta wtyczka to jest ona elektroniczna. Nie znam się całkowicie dlatego pytam-możne ktoś ogarnia te części i podpowie czy to jest właściwa przepustnica do tego silnika