Auto ogólnie pracuje bardzo dobrze (a6c6 3.0 tdi bmk) lecz na biegu jałowym, na postoju, po kilku minutach zaczyna kopcić na biało. Podejrzewam wtryski. Czy mogę prosić o ocenę tego co jest na poniższych screenach?
dziękuję
o wtryskach masz lekturę tutaj http://turbodiesel.hswg.pl/sprawdzenie- ... lniku-tdi/Lidpat pisze:Panowie napiszcie tak po chłopsku jak sprawdzić auto przed zakupem,tak podstawowo,nie drobiazgowo bo i tak szybko tego nie ogarnę,bo dopiero zakupiłem vcds-a 12.12.3
Chciałbym sprawdzić 3 rzeczy,mianowicie:
1.Przebieg
2.Błędy(ogólnie)
3.Najistotniejsze WTRYSKI
1 i 2 wiem ale nie wiem pozycji nr.3 chyba za stary już jestem:)
Czytałem na forum ale jakoś słabo to wchłaniam,więc proszę tak po prostu napisać:
Wchodzisz w Engine->bloki->dalej->dalej->dalej.........
Auto ma być odpalone czy wyłączone(myślę,że odpalone ale wolę się upewnić)
Gdzie dokładnie wejść i jakie powinny być widełki czyli w jakich granicach muszą się mieścić parametry od....do.?
Ewentualnie co jest jeszcze pilnego do sprawdzenia przed zakupem byłbym wdzięczny.
Dzięki za pomocne informacje dobrym ludziom i proszę napisać,ponieważ za kilka dni zamierzam go sprawdzić,a nie chciałbym przed sprzedającym wypaść,że wyciągam kabel i nie wiem co robić.
Super dzięki trochę się zainteresowałem tym tematem bo jest to ważna sprawa rozumiem że mam 3 wtryski które mają korekty na -minusie co oznacza że mogą być zapieczone a korekty na plusie oznaczają że leją,ale do żeczy pozycje 13-14 muszą być jak najbliższe zera tak to rozumiem.Zastosuje mu kilka razy ten środek Liqui Moly Diesel zobaczymy jaki będzie efekt.A jak go najlepiej lać do zbiornika na koncówkę rezerwę czy może tak jak polecają podłączyc po filtr niech ciągnie odrazu bezpośredńio na wtryski bez mieszania z ON?mat1324 pisze:Kolega zigler1212 ma dobre korekty, ale niektóre wtryski są delikatnie zapieczone. Warto byłoby zastosować środek, który je oczyści, np. Liqui Moly Diesel Spulung 2666, który należy wlać do baku, gdy zapali się rezerwa i wyjechać paliwo prawie do zera.
Kolega Pczester ma z kolei bardzo dobre korekty. Wyglądają jakby były niedawno wymieniane wtryski.