[A6 C6] [FOTOSTORY] Montaż spryskiwaczy mgiełkowych
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Jeszcze nie dostałem spryskiwaczy, dzisiaj bedąbledos pisze:wandaliss, jakie rezultaty?
Dzisiaj dopiero miałem czas zamontować i powiem wam , ze nic nie musiałem podcinać , szlifować, tylko założyć adaptery, założyć nowe i działają super... tylko jeszcze nie wiem jak ma się rozmieszczenie R L czy powinno być tak jak siedzimy za kierownicą czy jak stoimy przodem do samochodu ... ale to w czasie jazdy na dalszej trasie wyjdzie

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Moje auto: A6 C6
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Zamawiałem w ASO Poznań Franowo i bez zniżek kosztuje 53 zł (po zniżkach niecałe 48 zł
). Ogólnie zamawiałem jeszcze kilka innych rzeczy i w sumie wyszło ponad 400 zł
. Paczkę dostanę dopiero we wtorek, ponieważ wszystkie zamówione części dotrą w poniedziałek.
[ Dodano: 2017-02-02, 21:41 ]
wandaliss, pytałeś się jak zamontować dysze. Lewa strona to zawsze strona kierowcy
.

[ Dodano: 2017-02-02, 21:41 ]
wandaliss, pytałeś się jak zamontować dysze. Lewa strona to zawsze strona kierowcy

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2005
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
Panowie weźcie i mi wytłumaczcie już drugi sprysk mgiełko wy zakupiłem miesiąc 2 pochodzi normalnie a później coś wąsko bardzo zaczyna psiukać a z strony pasażera od początku bez problemu chodzi zatyka go coś czy jak co robić doradźcie coś
Jade ulicom opony asfalt drom pingwiny jak zobacza audi na zawał umra hej Julian Julian on twardy jest jak głaz jedziemy Panie ciut za wolno trzeba wcisnąć gaz 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2005
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Panowie, dajcie się wyspać
.
[ Dodano: 2017-02-08, 12:19 ]
Właśnie przed chwilą zamontowałem u siebie dysze od A6 C7. Wszystko pasowało i nie trzeba było stosować adapterów
. Można przyjąć, że wersja po lifcie ma inne otwory. Nie musiałem również nic piłować, ponieważ zakres regulacji jest wystarczający. Dysze mają również trzy strumienie jak moje stare, ale wokół nich jest mgiełka. Dodatkowo pryskają dość szeroko, więc szyba jest cała mokra. U mnie był problem z umyciem lewego dolnego narożnika szyby, ponieważ niby wycieraczka tam dochodzi, ale pracowała na sucho
. Od razu zaznaczam, że przed zamontowaniem nowych dysz, warto wypryskać cały płyn i zalać zbiorniczek zwykłą wodą, ponieważ regulacja wysokości obu dysz pochłonęła mi cały zbiorniczek
. Pod autem natomiast była wielka kałuża od płynu
. Zobaczę jak spisują się w trasie, bo w garażu było
.

[ Dodano: 2017-02-08, 12:19 ]
Właśnie przed chwilą zamontowałem u siebie dysze od A6 C7. Wszystko pasowało i nie trzeba było stosować adapterów