słaby hamulec, miękki pedał hamulca
-
- Forum Audi A6 / A7
słaby hamulec, miękki pedał hamulca
witam, szukam pomocy z hamulcami w mojej a6 c5 2.5tdi quattro, założyłem temat bo nie znalazłem na forum takiego przypadku. mianowicie; hamują dwa koła PP i LT, pozostałe udają że hamują, pedał hamulca za pierwszym wciśnięciem leci w podłogę, za drugim i kolejnym razem jest coraz twardszy, zmieniłem już tarcze i klocki tył, klocki przód, pompa hamulcowa (nowa), pompa ABS (używana), płyn już co najmniej dwa razy przy wielokrotnym odpowietrzaniu, zestaw uszczelniaczy na tylnych tłoczkach.... czy ktoś spotkał się z takimi cudami? dodam że przewody elastyczne wyglądają dobrze, nie puchną...
bednar
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
odpowietrzałem na wiele sposobów i nic..... pompa odpowietrzana, jedyne czego nie zrobiłem podczas odpowietrzania pompy abs to nie podniosłem samochodu. Znalazłem gdzieś informacje że podczas odpowietrzania absu samochód powinien być na podnośniku tak aby koła nie dotykały ziemi... czy to mogło by mieć takie znaczenie?
Spróbuje w ten sposób przy najbliższej okazji
[ Dodano: 2017-01-21, 06:44 ]
Po odpięciu pompy ABS jest to samo
Spróbuje w ten sposób przy najbliższej okazji
[ Dodano: 2017-01-21, 06:44 ]
repek92 pisze:Sterownik ABS?
Po odpięciu pompy ABS jest to samo
bednar
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
ukł hamulcowy C5
Znalazłeś może przyczynę wyżej wspomnianej przypadłości? Ciekawi mnie co było powodem..
R.H.D.F.