Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ BRE 2.0 140 KM] Czy mam pękniętą głowicę?

Silniki wysokoprężne
wielebny81
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Multitronic

Post autor: wielebny81 » 12 sty 2017, 22:07

mat1324 pisze:Dlatego odpuściłem rozmowę w tym temacie, ponieważ przyczyna jest inna, a gdybanie na odległość nie pomoże.
Czyli co, ty kolego nie stawiasz na pompowtryski u mnie?? A wiesz czy w moim modelu da się regenerować i jaki to jest ewentualny koszt ;)

Maciek1995
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Maciek1995 » 12 sty 2017, 22:24

mat1324 pisze:Po pierwsze, trochę więcej kultury i pokory. Ciekawe czy w rzeczywistości powiedziałbyś mi to prosto w twarz, wątpię :( .
Po drugie, nie chcę być niemiły, ale powiedz mi, czym się zajmujesz, że niby tyle wiesz? Jesteś mechanikiem? Sam nie odróżniasz wtrysków od pompowtrysków <lol>.
Gdy zauważyłem, że kolega wielebny81 ma pompowtryski (2.0 TDI przed liftem) wycofałem się z wątku. Napisałem później tylko, że nie każde pompowtryski trzeba ustawiać i nic więcej :) . Przy uszkodzonych wtryskach silnik zaczyna dymić na biało, zwłaszcza w 2.7/3.0 TDI. Wadliwy pompowtrysk powoduje nierówną pracę silnika, spadek mocy, a nawet gaśnięcie auta. Dlatego odpuściłem rozmowę w tym temacie, ponieważ przyczyna jest inna, a gdybanie na odległość nie pomoże. Auto trzeba oddać do mechanika, aby posprawdzał to i owo. Uwierz mi, ale też najpierw sprawdzam, aby powiedzieć co jest nie tak.
Wydaje mi się, że A6, którą masz w opisie nie jest Twoja <mysli> . Jesteś trochę za młody na takie auto, które mało nie kosztuje. Chyba, że aż tyle zarabiasz, ponieważ kupić jest prosto, ale potem utrzymać auto na przyzwoitym poziomie nie jest tak łatwo. Jeśli się mylę, to przepraszam <tak> .
Twierdzisz, że się znam, to spójrz na ilość postów oraz ile razy pomogłem innym na forum. Dla jasności napiszę: nie jestem mechanikiem, a auto w opisie jest moje. Rocznie na paliwo, filtry i olej wydaję więcej niż warta jest Twoja A6.

Uwierz odróżniam zwykle wtryskiwacze a pompowtryski inaczej bym nie pisał o ich ustawieniu i regulacji po demontażu :D a to że tak napisałem to raczej dla autora postu nie ma znaczenia
I przyczyn dymienia uwierz może być wiele np dziura w dolocie auta zaczyna również dymić więc uwierz nie muszą to być wtryskiwacze za każdym razem dlatego mówiłem mu że pierwsze to diagnoza.
I tak jestem mechanikiem przy Land roverach i uwierz stać mnie na takie auto :) nie ufundował mi go tatuś i myślę że dbam o nie odpowiednio co raczej Ciebie nie powinno obchodzić

[ Dodano: 2017-01-12, 22:24 ]
wielebny81 pisze:
mat1324 pisze:Dlatego odpuściłem rozmowę w tym temacie, ponieważ przyczyna jest inna, a gdybanie na odległość nie pomoże.
Czyli co, ty kolego nie stawiasz na pompowtryski u mnie?? A wiesz czy w moim modelu da się regenerować i jaki to jest ewentualny koszt ;)

Da się regenerować
Jeżeli to z 3 "pompo wtryskiwaczem" jest problem to go rób a przy okazji poproś mechanika niech sprawdzi kompem kąt synchronizacji rozrządu

jarek01
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jarek01 » 18 sty 2017, 21:25

W Krakowie u Gładyseka regenerują wtryski , wejdź na ich stronę i wszystkiego się dowiesz. Pełna naprawa jednego z wtrysku 850zł i dwa lata gwarancji, firma raczej pewna ale nie tania. Pozdrawiam
jarek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja