Witam
Mam taki maly problem z maja a6 od wczoraj, jadac trasa wyskoczyly mi bledy abs esp tpms oraz asystent ruszania, rowniez od tego czasu swiruje mi wskazowka predkosciomierza. Mialem dosc mocno nabite sniegu w nadkolach, chwilowo pomoglo dokladne mycie nadkoli oraz kol lecz blad wrocil po 30km. Czy ktos orientuje sie co moze byc przyczyna ?
[ Dodano: 2017-01-06, 12:31 ]
z ostatniej chwili .... nowy kolejny blad ,, niesprawny uklad kierowniczy ,, auto uziemione
2.0 TDI problem z abs esp tpms oraz asystent ruszania
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Krix0
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 1999
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Wynika z tego ze masz gdzieś spięcie które sprawia ze komputer wariuje, pisałeś ze na chwile pomogło umycie autka, wiec obstawiam ze problem leży gdzieś w nadkolach gdzie wcześniej był śnieg który wytopiłeś gorąca woda z myjki, woda zamarzła i po 30 km znów pojawił się problem ale już większy bo pod ciemnieniem wtłoczyłeś ja gdzieś dalej.
Nie mniej jednak obstawiam zwarcie gdzieś w nadkolach,
Przykładowo rozladowywujacy sie aku tez sprawia ze komputer pokazuje błędy ponieważ spada napięcie i czujniki wskazują blednę odczyty. Tutaj sytuacja wydaje się być podobna.
Za przemawia tez to ze masz problem z elektronika ktora wlasnie w tych miejscach (nadkolach) ma swoje przewody i czujniki
Nie mniej jednak obstawiam zwarcie gdzieś w nadkolach,
Przykładowo rozladowywujacy sie aku tez sprawia ze komputer pokazuje błędy ponieważ spada napięcie i czujniki wskazują blednę odczyty. Tutaj sytuacja wydaje się być podobna.
Za przemawia tez to ze masz problem z elektronika ktora wlasnie w tych miejscach (nadkolach) ma swoje przewody i czujniki
Pomoglem ?
Daj pomógł Ciebie nic nie kosztuje a mnie motywuje.
Nie zapomnij napisać czy problem znikł po otrzymanych radach, dla potomnych
Daj pomógł Ciebie nic nie kosztuje a mnie motywuje.
Nie zapomnij napisać czy problem znikł po otrzymanych radach, dla potomnych

-
- Forum Audi A6 / A7
Zrobilem 150km bez jakichkolwiek bledow po czym wszystkie bledy wrocily od nowa + nowy awaria przekladni. Zauwazylem ze gdy tylko wylacze nagrzewnice paliw ktora wlaczam w chlodne dni auto momentalnie dostaje bledy, a gdy tylko wlacze ja z powrotem auto po paru minutach wraca do normalnego stanu.
[ Dodano: 2017-01-11, 21:48 ]
Wszystkie kable sprawdzone, brak jakichkolwiek uszkodzen. Masa byla troszke luzno, zostala dokrecona zobaczymy co teraz bedzie sie dzialo.
Wszystkie kable sprawdzone, brak jakichkolwiek uszkodzen. Masa byla troszke luzno, zostala dokrecona zobaczymy co teraz bedzie sie dzialo.
- jacob
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
a na mòj gust to jest coś nie tak z czujnikiem prędkości któregoś z kòł, miałem identyczne błędy kiedyś w BMW 320 I , ba nawet mi autem szarpało, i po długiej ciężkiej diagnozie okazało się że czujniki tylnych kół do wymiany, nie wiem jak to w Audi jest ale podejrzewam że podobnieq2t6k58wh0 pisze:Zrobilem 150km bez jakichkolwiek bledow po czym wszystkie bledy wrocily od nowa + nowy awaria przekladni. Zauwazylem ze gdy tylko wylacze nagrzewnice paliw ktora wlaczam w chlodne dni auto momentalnie dostaje bledy, a gdy tylko wlacze ja z powrotem auto po paru minutach wraca do normalnego stanu.