Wymiana foteli A6C6 AVANT
- Punisher
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
O! I tu wtrącę swoją obserwacje.
Z przodu miałem prawidłowe moduły, z tyłu połówki i musiałem wymieniać. Jak już kupiłem to zauważyłem ze te połówki są chyba przystosowane do wlutowania pinów pod ambiente.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Pierwszy pin, zaznaczony - nr 3. Kilka pinów jest na gnieździe obok(nr 2,3,4,9 niewiem czy od ambiente). Można sprawdzić czy jest tam napięcie, i ewentualnie dolutować piny. Zawsze by zostało na dobre whisky, gdyby się udało
Z przodu miałem prawidłowe moduły, z tyłu połówki i musiałem wymieniać. Jak już kupiłem to zauważyłem ze te połówki są chyba przystosowane do wlutowania pinów pod ambiente.
Pierwszy pin, zaznaczony - nr 3. Kilka pinów jest na gnieździe obok(nr 2,3,4,9 niewiem czy od ambiente). Można sprawdzić czy jest tam napięcie, i ewentualnie dolutować piny. Zawsze by zostało na dobre whisky, gdyby się udało

Ostatnio zmieniony 09 sty 2017, 07:17 przez Punisher, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
kolego Punisher a możesz pokazać elektronikę pełnej elektroniki i tej nie pełnej ?
.. jeśli jest taka sama, to tłumaczy czemu moduł przyjmuje kodowanie , a piny jakich brak ewidentnie odłączone są celowo.
Jeśli możesz zrób wyraźne foty by było widać oznaczenia stalaków - bo aż mnie korci by włączyć nagrzewnice w garażu , zdemontować moduł i przylutować brakujące piny i sprawdzić :D
Mam też alternatywę za 15 zł 20 km od siebie - i nie wiem czy kupować
.. jeśli jest taka sama, to tłumaczy czemu moduł przyjmuje kodowanie , a piny jakich brak ewidentnie odłączone są celowo.
Jeśli możesz zrób wyraźne foty by było widać oznaczenia stalaków - bo aż mnie korci by włączyć nagrzewnice w garażu , zdemontować moduł i przylutować brakujące piny i sprawdzić :D
Mam też alternatywę za 15 zł 20 km od siebie - i nie wiem czy kupować
-
- Forum Audi A6 / A7
układy scalone, te takie prostokąty czarne z nóżkami
one powinny mieć na sobie pewne oznaczenia:)
Swoją drogą dziś zakupiłem za 40 zł 4x moduły - niby z max elektroniką, a dodatkowo doszedł mi i kabelek do kompa z e-service model vag009
więc weekend spędzę w garażu

Swoją drogą dziś zakupiłem za 40 zł 4x moduły - niby z max elektroniką, a dodatkowo doszedł mi i kabelek do kompa z e-service model vag009

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Punisher
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Wiem co to układ scalony
Ja może dziś wymienie jeden swój i napiszę na 100% czy te F są przygotowane do Ambiente

O to pytałem. No ale moduły w porządku, więc będzie chodzić jak złoto. Ale za taką cene? Gdzie Ci się udało dorwać w takiej cenie?k4zy5i3k pisze: Jeśli możesz zrób wyraźne foty by było widać oznaczenia stalaków - bo aż mnie korci by włączyć
Ja może dziś wymienie jeden swój i napiszę na 100% czy te F są przygotowane do Ambiente
-
- Forum Audi A6 / A7
Sztuka za 10zl razem za 4sztuki 40zl a trafiłem je na 'srocie' JULA w Szprotawie, wyły wystawione na alledrogo za 8zl i za 15 zł. .. startowałem ...
TAK więc w sobotę zabieram się i ja za zabawę
[ Dodano: 2017-01-15, 12:22 ]
...no i kurde nie umiem. Zamieniłem moduły , diody od ambilight zapalają się podczas otwierania drzwi i gasną po chwili, sterowanie na MMI 2g niby jest ale nie aktywne. zakodowałem moduły wg linka :
ambi...nie-vt76497.htm
jednak nic to nie dało, moduły przyjmują kodowanie, nie wywalają błędów. Może muszę mieć jakiś dodatkowy kabel z modułu do auta ?
No i druga kwestia, pamięć fotela kierowcy, MMI widzi opcję ale jest tylko włącz / wyłącz
Gdyby ktoś mógł pomóc mi w kodowaniu był bym wdzięczny

TAK więc w sobotę zabieram się i ja za zabawę

[ Dodano: 2017-01-15, 12:22 ]
...no i kurde nie umiem. Zamieniłem moduły , diody od ambilight zapalają się podczas otwierania drzwi i gasną po chwili, sterowanie na MMI 2g niby jest ale nie aktywne. zakodowałem moduły wg linka :
ambi...nie-vt76497.htm
jednak nic to nie dało, moduły przyjmują kodowanie, nie wywalają błędów. Może muszę mieć jakiś dodatkowy kabel z modułu do auta ?
No i druga kwestia, pamięć fotela kierowcy, MMI widzi opcję ale jest tylko włącz / wyłącz
Gdyby ktoś mógł pomóc mi w kodowaniu był bym wdzięczny