umiejscowienie radia : schowek ( lewa górna strona - wg uznania )
gruszka : kabel wychodzący z tunelu środkowego obok mocowania na kubek - zastosowany przedłużacz
Antena : umiejscowiona po lewej stronie pojazdu, na dachu ( pod antena przyklejany laminat bezbarwny oraz gumowa podstawka pod antenę na magnes )
kabel: dość sztywny
 puszczony w korycie pod podłogą oryginalnym tunelem z kablami- wychodzącym koło akumulatora i dalej poprzez klapę bagażnika na dach. Oczywiście obyło się prawie bez wiercenia ... wykorzystałem oryginalną dziurę koło teleskopu , niestety to spowodowało że nad lewarkiem zrobiłem otwór fi10 do komory do jakiej był otwór koło teleskopu. otwór zaizolowałem odpowiednią podkładką gumową - oczywiście poza zagięciami kabla w celu skapywania po nim wody
 puszczony w korycie pod podłogą oryginalnym tunelem z kablami- wychodzącym koło akumulatora i dalej poprzez klapę bagażnika na dach. Oczywiście obyło się prawie bez wiercenia ... wykorzystałem oryginalną dziurę koło teleskopu , niestety to spowodowało że nad lewarkiem zrobiłem otwór fi10 do komory do jakiej był otwór koło teleskopu. otwór zaizolowałem odpowiednią podkładką gumową - oczywiście poza zagięciami kabla w celu skapywania po nim wody  
 głośniki zewnętrzne umiejscowiłem w świetle podsufitki ( o wiele lepiej słychać radio - niż było by w schowku )
Zasilanie pociągnąłem ze skrzynki bezpiecznikowej po stronie pasażera, zrobiłem to na osobny bezpiecznik - pin ( w zasadzie całą skrzynkę ) dorwałem na szrocie z identycznej C6
 znalazłem taką wiązkę +12V by napięcie pojawiało się po przekręceniu kluczyka na pozycje 1. Taki wybór daje mi zawszę pewność że jak wychodzę z auta z kluczykiem to  radio jest OFF  i nie zużywa energii akumulatora ( kiedyś mi się zdarzyło niechcący wyładować baterie na wakacjach w Chorwacji .. hehe ) .  I symetrycznie , jestem w aucie, wkładam kluczyk i radio działa.
 znalazłem taką wiązkę +12V by napięcie pojawiało się po przekręceniu kluczyka na pozycje 1. Taki wybór daje mi zawszę pewność że jak wychodzę z auta z kluczykiem to  radio jest OFF  i nie zużywa energii akumulatora ( kiedyś mi się zdarzyło niechcący wyładować baterie na wakacjach w Chorwacji .. hehe ) .  I symetrycznie , jestem w aucie, wkładam kluczyk i radio działa.mój sprzęt to :
Radio : President Harry III Asc
antena : PRESIDENT FLORIDA Export 45 cm
kabel: użyłem kabla do WIFI marki BELDEN ( miałem pod ręką no i uważam że to b.dobry wybór)
Głośnik zewnętrzny - ze względu na fakt że miał być wydajny i mały, zdecydowałem się na głośniki z monitora LCD do PC, użyłem dwóch innych ze względu na ich pasma przenoszenia

Fotki :

niech służy
  niech służy