problem z ogrzewaniem w c5 2002r
-
- Forum Audi A6 / A7
problem z ogrzewaniem w c5 2002r
Witam kolegów i koleżanki.
a więc sprawa przedstawia się następująco :
ogrzewanie zaczęło szwankować ponad miesiąc temu, jadąc trasą raptownie przestało grzać w środku. I od tamtego czasu wymieniłem płyn chłodniczy, termostat, chłodnicę i i wyczyściłem i sprawdziłem chłodniczkę nagrzewnicy. Układ odpowietrzyłem, w najwyższym punkcie zsunęłem wąż z dziurką aż poleciał płyn chłodniczy ( tą czynność zrobiłem kilkukrotnie aby mieć pewność że nie ma jeszcze jakiegoś powietrza).
a więc powinno grzać, ale niestety nie grzeje. Sprawdzałem różne ustawienia klimatroniku, manualnie i na auto.
Dziwne jest to że wąż zasilający nagrzewnicę jest ciepły a wychodzący już zimny, tak jak by nie było obiegu. Tylko jak z sówam lekko to woda leci ale zimna.
nie mam już pomysłu co może być przyczyną
może ktoś spotkał się z takim mankamentem
a więc sprawa przedstawia się następująco :
ogrzewanie zaczęło szwankować ponad miesiąc temu, jadąc trasą raptownie przestało grzać w środku. I od tamtego czasu wymieniłem płyn chłodniczy, termostat, chłodnicę i i wyczyściłem i sprawdziłem chłodniczkę nagrzewnicy. Układ odpowietrzyłem, w najwyższym punkcie zsunęłem wąż z dziurką aż poleciał płyn chłodniczy ( tą czynność zrobiłem kilkukrotnie aby mieć pewność że nie ma jeszcze jakiegoś powietrza).
a więc powinno grzać, ale niestety nie grzeje. Sprawdzałem różne ustawienia klimatroniku, manualnie i na auto.
Dziwne jest to że wąż zasilający nagrzewnicę jest ciepły a wychodzący już zimny, tak jak by nie było obiegu. Tylko jak z sówam lekko to woda leci ale zimna.
nie mam już pomysłu co może być przyczyną
może ktoś spotkał się z takim mankamentem
Witam
Zapchana nagrzewnica kamieniem
link do podobnego tematu:
-a6-c5-ogrzewanie-nie-dziala-vt49243.htm

Zapchana nagrzewnica kamieniem
link do podobnego tematu:
-a6-c5-ogrzewanie-nie-dziala-vt49243.htm
Jak samochód, to tylko Audi;)
-
- Forum Audi A6 / A7
tego nie sprawdzałem
[ Dodano: 2016-12-28, 11:27 ]
To niesamowite, tyle różnych operacji, zabiegów usprawniających i nic . Pomogło dopiero zamiana węży do nagrzewnicy i po paru minutach ciepło zaczeło lecieć.
Dzięki serdeczne za pomoc
jestem wdzięczny
[ Dodano: 2016-12-28, 11:27 ]
Damolka89 pisze:Zamień i zobaczysz może zacznie grzać taki chwyt też się stosuje

jestem wdzięczny
seba1979r pisze: To niesamowite, tyle różnych operacji, zabiegów usprawniających i nic . Pomogło dopiero zamiana węży do nagrzewnicy i po paru minutach ciepło zaczeło lecieć.
jestem wdzięczny
No widzisz, taka mała drobnostka a ile kłopotu, ale dobrze, że działa jak należy

Polecam się na przyszłość

Pozdrawiam

Jak samochód, to tylko Audi;)