Światła dzienne P21W
- Punisher
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Światła dzienne P21W
Witam
Kiedy kupiłem swoją C6, miała ona założone żarówki do świateł dziennych typowo zółte, co tak brzydko wyglądało że nie mogłem patrzeć. Zamówiłem żarówki LED i wszystko ponad rok śmigało, ładne zimne białe światło.
Teraz zaczeła jedna migać, palą się diody i chce zmienić na zwykłe żarówki, żeby mieć święty spokój. Czy ktoś ma jakieś sprawdzone żarówki P21W aby świeciły na biało, a nie na żółto? Może te z niebieskim szkłem? Jak to świeci?
Kiedy kupiłem swoją C6, miała ona założone żarówki do świateł dziennych typowo zółte, co tak brzydko wyglądało że nie mogłem patrzeć. Zamówiłem żarówki LED i wszystko ponad rok śmigało, ładne zimne białe światło.
Teraz zaczeła jedna migać, palą się diody i chce zmienić na zwykłe żarówki, żeby mieć święty spokój. Czy ktoś ma jakieś sprawdzone żarówki P21W aby świeciły na biało, a nie na żółto? Może te z niebieskim szkłem? Jak to świeci?
Podłącze się do tematu i chetnie dowiem sie cos przy okazji. H7 h4 itd są inz osrama i z philipsa ktore świecą ladnie na bialo. Nie raz używałem i bylem bardzo zadowolony. Jednak ze zwyklymi p21w jest problem. Przeszukałem caly ebay i jedyne co znalazlem tp takie podejrzane niebieskie niby z dopuszczeniem przez niemiecki TĂV ale nie markowe , jakies no mame i dość drogie.
-
- Forum Audi A6 / A7
Daj koniecznie znać. Z tego co widzę na aukcji to piszą że świeci kolorem bursztynowym. Czyli niby żółtym?piatek pisze:nawet osram zaczyna robić LED pod P21W
zamówiłem do siebie zobaczymy jak to się sprawdzi.
[ Dodano: 2016-12-11, 15:52 ]
Daj koniecznie znać. Z tego co widzę na aukcji to piszą że świeci kolorem bursztynowym. Czyli niby żółty? A no znalazłem też o barwie 6000 Kpiatek pisze:nawet osram zaczyna robić LED pod P21W
zamówiłem do siebie zobaczymy jak to się sprawdzi.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: ŁUKASZ
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
One chyba nie mają can busa... Tych konkretnych P21w nie ma w ogóle na stronie Osram, ale są inne z serii LEDriving i tam występują "LEDriving canbus control unit" - jednym slowem słabo jeśli trzeba to stosować.
http://www.osram.pl/osram_pl/produkty/l ... /index.jsp
Poza tym bursztynowy, czyli amber = do kierunkowskazów.
http://www.osram.pl/osram_pl/produkty/l ... /index.jsp
Poza tym bursztynowy, czyli amber = do kierunkowskazów.
A6 C6 3.0TDI quattro z wydechem by Street Lane Garage 

- piatek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotrek
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.4 177KM
- Skrzynia: Manual
raz, że nie mają canbus, a dwa dalej to niema homologacji
, żarówki już mam tylko jeszcze czekam na odbłyśniki i będę wymieniał kompleksowo.
[ Dodano: 2016-12-18, 19:44 ]
żarówki zmienione na https://nocar.pl/oswietlenie/oswietleni ... osram.html plus https://www.powerbulbs.com/product/canb ... -led-lamps i świeci myślę poprawnie, nic nie mruga, żadnych komunikatów o błędach, chyba mogę polecić taki zestawik. poniżej foty, prawie oddają barwę w 100%.
![Obrazek]()
![Obrazek]()

[ Dodano: 2016-12-18, 19:44 ]
żarówki zmienione na https://nocar.pl/oswietlenie/oswietleni ... osram.html plus https://www.powerbulbs.com/product/canb ... -led-lamps i świeci myślę poprawnie, nic nie mruga, żadnych komunikatów o błędach, chyba mogę polecić taki zestawik. poniżej foty, prawie oddają barwę w 100%.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wiktor
- Rocznik: 2008
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
Też chciałem kiedyś ledy włożyć do siebie ale wyleczyła mnie możliwość otrzymania mandatu, zatrzymania dowodu rejestracyjnego lub w przypadku kolizji utrata odszkodowania z ubezpieczenia.
Ja płacę AC i również agent przestrzegał mnie, że w razie godziny W znajdą coś. Może to być led w dziennych nie mający związku z np. przycierką z mojej winy i lipa.
Nie polecam takich modyfikacji.
Pozdr...
Ja płacę AC i również agent przestrzegał mnie, że w razie godziny W znajdą coś. Może to być led w dziennych nie mający związku z np. przycierką z mojej winy i lipa.
Nie polecam takich modyfikacji.
Pozdr...
- piatek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotrek
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.4 177KM
- Skrzynia: Manual
vikus, masz rację w 100% jest ryzyko, nawet to jest napisane na opakowaniu, pogadam z moim ubezpieczycielem czy słyszał o podobnym przypadku.
irek30, zgadza się lekka poświata niebieskiego, jak widać na fotce wyżej jest ale to nie taka jak w przypadku niektórych chińskich ledach. A rezystor wsadziłem na kablach tak żeby się nie grzały.
irek30, zgadza się lekka poświata niebieskiego, jak widać na fotce wyżej jest ale to nie taka jak w przypadku niektórych chińskich ledach. A rezystor wsadziłem na kablach tak żeby się nie grzały.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wiktor
- Rocznik: 2008
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
Philips ma P21W Crystal Vision Ultra ponoć 4300K ale nigdzie u nas nie mogę znaleźć a chętnie bym kupił 
Kiedyś kupiłem od sprzedawcy z alledrogo Led-Car Philipsy, które miały mieć 4000K. Teraz też je sprzedaje tylko wykasował z opisu 4000 ale w tytule nadal jest. Natomiast na swoim drugim koncie wszystko zostało po staremu. Po podłączeniu okazało się, że świecą na żółto dużo bardziej niż moje postojówki Philips 3600K i tak samo jak zwykłe żarówki.
Sprzedawca wciskał mi kit, że mam na pewno coś z napięciem w aucie
Jeśli żarówka nie będzie miała niebieskiej bańki nici z białego światła.
Pozdr...

Kiedyś kupiłem od sprzedawcy z alledrogo Led-Car Philipsy, które miały mieć 4000K. Teraz też je sprzedaje tylko wykasował z opisu 4000 ale w tytule nadal jest. Natomiast na swoim drugim koncie wszystko zostało po staremu. Po podłączeniu okazało się, że świecą na żółto dużo bardziej niż moje postojówki Philips 3600K i tak samo jak zwykłe żarówki.
Sprzedawca wciskał mi kit, że mam na pewno coś z napięciem w aucie

Jeśli żarówka nie będzie miała niebieskiej bańki nici z białego światła.
Pozdr...