Widziałeś je świecące gdzieś na aucie? Świecą na biało? Można je kupić na ebayu, tylko przesyłka dość droga.vikus pisze:Philips ma P21W Crystal Vision Ultra ponoć 4300K ale nigdzie u nas nie mogę znaleźć a chętnie bym kupił![]()
Światła dzienne P21W
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wiktor
- Rocznik: 2008
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Postojówki Philips Intense White xenon effect 4300K kupisz w każdym motoryzacyjnym w podobnej cenie ja na portalach.
A to odpowiedź od Philipsa na temat P21W Crystal Vision:
"Odpowiadając na Pana,żarówki o które chodzi nie są przeznaczone na Polski rynek i nie posiadają wymaganej prawnie homologacji."
Więc lipa
A to odpowiedź od Philipsa na temat P21W Crystal Vision:
"Odpowiadając na Pana,żarówki o które chodzi nie są przeznaczone na Polski rynek i nie posiadają wymaganej prawnie homologacji."
Więc lipa

- Punisher
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
Ja dostałem troszkę dłuższą odpowiedź :D
Wszystkie produkty oświetleniowe, dostepne na Polskim rynku znajdzie Pan na naszej stronie internetowej :
http://www.philips.pl/c-m-li/lampy-samo ... wewnetrzne
Jest to oświetlenie posiadające pełną dokumentacje i prawnie dopuszczone do użytku na drogach publicznych Unii Europejskiej.
Żarówki, o które Pan zapytuje nie znajdują się w naszym katalogu.
Ze względu na to, że rożne rejony mają Inne normy prawne, mogą one być dostępne, na przykład w Azji lub Ameryce, jednak w Polsce nie znajdzie ich Pan oficjalnie.
Oznacza to, ze nie posiadają one homologacji.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wiktor
- Rocznik: 2008
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Gdzieś widziałem za 9.99$ i przesyłka free chyba na Amazonie.irek30 pisze:Ja się chyba zdecyduję na te p21w Crystal Vision. Z tego co widzę 12 $ za 2szt + 13$ wysyłka. Mam nadzieję że nie dojdą w kilku kawałkach:)
A te wszystkie z alledrogo też nie mają homologacji ale są tak chamsko niebieskie, że z daleka widać

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Skrzynia: Manual
Przepraszam, jeśli coś nie tak, wywalić ten post do kosza, ale od 7 lat korzystam z jego usług i nie narzekam.
Leszek Tomasz Zajączkowski-Prolumo, mail: prolumo@yahoo.com
Nr tel. 510 719 221
Tu postojówki 4300K
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Leszek Tomasz Zajączkowski-Prolumo, mail: prolumo@yahoo.com
Nr tel. 510 719 221
Tu postojówki 4300K
Ostatnio zmieniony 17 sty 2017, 14:51 przez irek30, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja mam takie pytanie. Czy 4,5 w wystarczy do świateł dziennych ?
Zamierzam to kupić wiem ze nie posiadają homologacji itp
Ale się waham czy nie dołożyć bo są tez inne droższe ale po np 12 - 16 w ale po co przepłacać??
Posiadają układ elektroniczny i nie będzie komunikatu o spalonej żarówce
Zobacz ofertę: żarówka LED BA15S 12V 4.5W CANBUS, R5W, R10W, P21W
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6263631596
Zamierzam to kupić wiem ze nie posiadają homologacji itp
Ale się waham czy nie dołożyć bo są tez inne droższe ale po np 12 - 16 w ale po co przepłacać??

Posiadają układ elektroniczny i nie będzie komunikatu o spalonej żarówce
Zobacz ofertę: żarówka LED BA15S 12V 4.5W CANBUS, R5W, R10W, P21W
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6263631596
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2009
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Skrzynia: Manual
Cytuję tekst z aukcji, do której podałeś link - "CANBUS:a6c6czarny pisze:Posiadają układ elektroniczny i nie będzie komunikatu o spalonej żarówce
Wbudowany układ elektroniczny nie powoduje wyświetlania błędu spalonej żarówki w samochodach posiadających szynę CANBUS. "
To, co jest tam napisane nie jest zgodne z prawdą(łagodnie mówiąc) .
CAN, CAN-BUS to szyna (połączenie), którą sterowniki auta wymieniają dane w sposób cyfrowy. Szyna ta nie jest podłączona pod żadne oświetlenie w aucie, bo i po co ? - żarówka(żarnikowa/tradycyjna, czy ledowy zastępnik) nie wysyła danych cyfrowych i CAN nie ma nic wspólnego z systemem diagnozy oświetlenia zewnętrznego auta.
Ten specjalny "układ elektroniczny" to nic innego, jak rezystancja, która ma za zadanie dopasować zastępnik led do układu diagnozy, zwiększając natężenie prądu, płynącego w obwodzie. A ten własnie element/elementy generują bardzo dużo ciepła(właściwie gorąca). I to właśnie, między innymi, jest przyczyną, dla której zastępnik taki nie podziała długo. To co robią chińczycy(piszę tu o tej rezystancji) jest z elektronicznego/elektrycznego punktu widzenia k a r y g o d n e !
Zacytuję po raz kolejny część standardowej odpowiedzi, którą wysyłam na zapytania, jakich dużo dostaję, o zamienniki led żarówek P21W, H "ileśtam" :
Nie mam w ofercie zamienników żarówek P21W, P13W, H1, H3, H4, H7, itp.
Na rynku można znaleźć takie made in China ale :
-nie posiadają homologacji
-efekt oświetleniowy określiłbym na mierny i nie spełni Twoich oczekiwań
-są awaryjne
Do tego typu zastosowań najlepiej nadają się led większych mocy. Niestety wymagają one chłodzenia, zastosowania radiatora, odpowiednich odstępów na płytce(PCB aluminiowej !) między nimi, odpowiedniego układu zasilającego. Nie zapomnijmy także o elementach dopasowujących do systemu diagnozy (dotyczy aut z systemem diagnozy) !
Otwór, w którym montujemy żarówkę jest niewystarczający gabarytowo, na umieszczenie tam poprawnie zbudowanego, poprawnie i długo działającego, takiego zastępnika.
Chińskie propozycje tego typu, określiłbym jako obiecywanie "gruszek na wierzbie. "
h7-led-blad-vt86774.htm#845935
Ten "uczony" termin - CAN, CAN-BUS - został dodany przez sprzedawców chińszcyzny w celu podniesienia rangi sprzedawanego produktu. Bardziej wiarygodniej wygląda produkt z dopiętym, tajemniczo brzmiącym, technicznym terminem(którego większość nie rozumie).
Ze swojej strony stanowczo odradzam tego rodzaju produkty. Nie kupujcie też wszelkiego rodzaju filtrów, czy dekoderów CAN. W tajemniczym pudełku znajduje się zawsze, tylko i wyłącznie rezystor, który w większości przypadków nie ma dostatecznych parametrów, aby mógł być wpięty w instalacje elektryczną auta i pracować w niej w sposób bezpieczny. Takie wynalazki grożą pożarem w aucie.