[ALF 2.4 165 KM] szarpanie na gazie i benzynie na rozgrzanym
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Wiele nie rozumiem i wolę się dopytać, bo zadajesz pytanie czy może szarpać jak na 2 garach nie ma kompresji... prawidłowa kompresja zawiera się we wskazaniu między 11-13 . Brak kompresji znaczy, że jest 0 na manometrze? Uściślij. Poza tym jak był robiony test, czy była robiona próba olejowa...
Jak masz LPG i duży przebieg do tego + był źle ustawiony możesz mieć powypalane gniazda zaworów... próba olejowa + kumaty mechanik i będziesz wiedział, czy masz szukać nowego silnika czy remontować ten co masz.
Jak masz LPG i duży przebieg do tego + był źle ustawiony możesz mieć powypalane gniazda zaworów... próba olejowa + kumaty mechanik i będziesz wiedział, czy masz szukać nowego silnika czy remontować ten co masz.
-
- Forum Audi A6 / A7
Na cylindrach pokazała 5 próba olejowa była robiona
[ Dodano: 2016-12-11, 16:12 ]
Na cylindrach pokazała 5 próba olejowa była robiona .mam gaz zalozony niecale dwa lata. A przebieg to 230 a czy jest prawdziwy? Raczej tak bo byl sprawdzany ale nie daje 100%gwarancji bo cos bylo kombinowanie z ksiazka serwisowa
[ Dodano: 2016-12-11, 16:12 ]
Na cylindrach pokazała 5 próba olejowa była robiona .mam gaz zalozony niecale dwa lata. A przebieg to 230 a czy jest prawdziwy? Raczej tak bo byl sprawdzany ale nie daje 100%gwarancji bo cos bylo kombinowanie z ksiazka serwisowa
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Chodzi o przebieg na gazie. Jeśli miałeś źle mieszankę ustawioną, to możesz mieć wypalone gniazda zaworowe. Czeka cię moim zdaniem lekka rozbiórka i ocena organoleptycznie jak to wygląda. Czyli zdjęcie głowic i de facto mały remont silnika. W skrajnym wypadku będziesz sobie musiał poszukać nowej jednostki. Z całą pewnością jeździć na tym teraz nie powinieneś w żadnym wypadku, bo tylko pogorszysz sprawę.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam dołączył bym się do zapytania kolegi bo u mnie są podobne objawy, zimna idzie elegancko a jak tylko 90 wskoczy od razu zaczyna się szarpanie i prykanie jak chce przyśpieszyć o wyprzedzaniu nie ma mowy nawet.... Dodam ze wymieniłem ezektor i wywaliło mi broki to też to jest porobione. Po wymianie ezektora problem ustał na 50km później znowu to samo, ręce mi opadaja...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt: