Witam wszystkich tu zaglądających. Mam problem z parującymi szybami przednia i obie boczne strasznie parują , przednia sprawia wrażenie jakby tłustej . Oczywiście zanim zdecydowałem się napisać poczytałem o tym i tak.
-Dywaniki nowe podłoga pod nimi sucha
Odkąd zrobiła sie plucha mam też gumy pod nogi
-Ogrzewanie działa ( wydaje mi się że powietrze jest na szybę , z bocznych kratek jest cieplejsze)
-Filtr kabinowy wymieniony zaraz po zakupie na nowy papierowy ma ok 2 miesięcy.. sprawdzałem też czy nie zbiera się woda przy akumulatorze sucho , wyjąłem też filt kabinowy sprawdzając czy jest suchy , i jest suchy jedynie co zapach ma dziwny jakby wilgoć.
podpowiedzcie proszę co z tym zrobić bo nie da się jeździć. W dzień szyba wydaje się przeźroczysta natomiast w nocy nie da się jechać.. nie umiem określić czy to para czy to takie tłuste .
A6 c5 LIFT parujące szyby
Tak klima chłodziła dość dobrze . Teraz się nie załącza bo zimno a z tego co czytałem poniżej 5 się nie załączy.. A nawet jak jeździłem na klimie wcześniej to był ten osad na szybach
[ Dodano: 2016-11-28, 22:06 ]
Sprawdzałem też klapki od obiegu zamkniętego .. Działają bezproblemowo wyjąłem filtr i przełączałem.. Nie czuje też dziwnego zapachu z nawiewów.. Wierzcie mi ciężko się jeździ z tymi szybami
[ Dodano: 2016-11-28, 22:06 ]
Sprawdzałem też klapki od obiegu zamkniętego .. Działają bezproblemowo wyjąłem filtr i przełączałem.. Nie czuje też dziwnego zapachu z nawiewów.. Wierzcie mi ciężko się jeździ z tymi szybami
Nie kolego to nie zabrzmiało dziwnie :D znam ten sposób . Tylko on mi się wydaje tymczasowym rozwiązaniem a ja staram się znaleźć przyczynę tego.. Bo przecież nie każdy myje parę razy w tygodniu szyby i nie przeciera ich pianką. Porostu wsiada do auta włącza grzania szyba odparowuje i po kłopocie. Też bym tak chciał