Witam,
Poraz drugi poszluszenstwa odmowil panel sterowania mmi.
Podczas jazdy wszystko sie wylaczylo i nie odezalo sie do ponownego odpalenia Niunci.
Panel sterowanie jest nie podwietlony i nacisniecie jakiegkolwiek guzika wylacza MMI i znow ciemnisc.
Miale juz taki obiaw i okazalo sie ze panel nie dziala, po wyczyszczeniu i ponownym wlazeniu znow zadzialal, to bylo jakis rok temu.
Problem powrocil.
Zaczalem szukac panela na Ebay ale przy okazji sprawdzilem tez ETKA i ku mojemu zdziwieniu sa 2 panele mmi ktore beda pasowac do mojej.
Pierwszy: 4F2919611H ktory kosztuje £828.07
Drugi: 4F2919610Q ktory kosztuje £76.97
Roznica jak widac spora i znaczaca.
Zadzwonilem do ASO nie sa w stanie mi powiedziec czym sie roznia oba panele, ale oczywiscie do mnie powinien byc ten drozszy, do tego doszli po sprawdzeniu VIN-u
Obia numbery czesci wpisalem w google and jedyna roznica jaka zauwazylem to troche kolor inny i guzik CD/TV nazywa sie MEDIA.
Czy ktos moglbym mi doradzic czy oba panele podejda, napewno nie wydam ponad £800 na nowy panel a troche strach kupic uzywke na wypadek jak problem powroci bo historia panela nigdy nie bedzie do konca znana.
Na ebay sa dostepne tez same plytki do paneli z Chin ale patrzac na nie to wszystkie sa do wersji LHD a nie RHD, a pozatym ile pochodzi taka chinszczyzna.
Pozdrawiam
Jocker01
roznice miedzy panelami mmi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Sprostujcie mnie jak sie myle ale uwazam to za bzdure. Panel MMI jest zamienny i soft nie ma nic do rzeczy chyba ,ze wkladasz ten z 4 przyciskami do pelnego MMI High. Kazdy 8 przyciskow moze zastapic inny na 8 przyciskow. MMi3G HDD ktore teoretycznie potrzebuje Joystick lata az milo z panelem z 2G high i odwrotnie. Nie mozna tylko sobie plynnie po mapach jezdzic bez Joysticka jak masz stary panel.
Drogie sa panele z Joystickiem albo do A6 i Q7.
Ja mam obecnie zalozony europejski panel do anglika (mam tak reczny i pokretlo glosniej/ciszej jak Wy) i jedyna roznica bylo rzezbienie w konsoli spodu aby reczny wszedl. Jak sie to ladnie podetnie to mozna wsadzac co pierwsze wpadnie do reki:)
Drogie sa panele z Joystickiem albo do A6 i Q7.
Ja mam obecnie zalozony europejski panel do anglika (mam tak reczny i pokretlo glosniej/ciszej jak Wy) i jedyna roznica bylo rzezbienie w konsoli spodu aby reczny wszedl. Jak sie to ladnie podetnie to mozna wsadzac co pierwsze wpadnie do reki:)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
kub na eBayu albo z alledrogo. Nie ma sensu ladowac tyle pieniedzy w nowy panel ktory mozna albo ladnie odswierzyc albo okleic. Max co zaplacisz to cwiartka tej ceny. Te bez joysticka do mmi3g high kosztuja po 50 funtow nawet.
Nawet jak kupisz za 300 zl + 50 przesylka to masz 70 funtow zamiast 800. Chyba warto nie?:)
Nawet jak kupisz za 300 zl + 50 przesylka to masz 70 funtow zamiast 800. Chyba warto nie?:)
- brutus7
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Roman
- Rocznik: 2013
- Moje auto: Nie mam
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Napęd: RWD
- Paliwo: Diesel
Re: roznice miedzy panelami mmi
Albo rozebrac i oczyścić panel. Może brud sie też z czasem nazbiera a tam ciężko dojść. Jedynie rozebrać i oczyścic.
Jak w tym filmiku
https://m.youtube.com/watch?v=sOZJ59C8EtA
Jak w tym filmiku
https://m.youtube.com/watch?v=sOZJ59C8EtA