Spalone ledy w listwie.
Spalone ledy w listwie.
Witam. Spaliły mi się 2 diody w listwie led w lampie. Lampe rozkleiłem i listwę mam na wierzchu i zastanawiam się czy wymienić wszystkie power ledy czy tylko te spalone, ale martwi mnie ewentualna różnica barwy. Czy ktoś się spotkał z takimi diodami, które stosuje Audi? Przy okazji, iż lampa jest rozgrzebana to chciałem dołożyć pomarańczowe diody dla efektu matrix tylko znowu jest problem jakie wybrać. Dobrze żeby były to również power ledy ale nie znalazłem takich w nigdzie. Macie jakieś propozycje. Dzięki!!
Lampe to w sumie rozciąłem takim urządzeniem, które nazywa się multischneider (nie wiem jak to jest po Polsku, ale działa to tak ze jest taki nożyk z ząbkami, które chodzi na boki i po prostu tnie) Pomarańczowe diody zamontuje obok power ledów i wyprowadzę kabelki do układu, który steruje diodami (tzn w chwili zapalania kierunku gasi świata dzienne). Wiem, że najlepiej wymienić wszystkie ale na jakie? Jaka jest moc tych diód, które oryginalnie montuje Audi.
PS. Takie rozcięcie lampy wyjadę mi się najlepszym sposobem, na pewno lepszym niż rozcinanie jej od spodu.
![Obrazek]()
teraz tylko przy składaniu dookoła klej do szyb i powinno być ok.
[ Dodano: 2016-11-16, 20:37 ]
Ledy wymienione oraz dołożone pomarańczowe dla matrixa Jakby kogoś interesował efekt końcowy to poniżej film. Teraz tylko fajnie złożyć i wio. Pozdrawiam.
Audi a6 4f Matrix [/u]
PS. Takie rozcięcie lampy wyjadę mi się najlepszym sposobem, na pewno lepszym niż rozcinanie jej od spodu.
teraz tylko przy składaniu dookoła klej do szyb i powinno być ok.
[ Dodano: 2016-11-16, 20:37 ]
Ledy wymienione oraz dołożone pomarańczowe dla matrixa Jakby kogoś interesował efekt końcowy to poniżej film. Teraz tylko fajnie złożyć i wio. Pozdrawiam.
Audi a6 4f Matrix [/u]