Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Spalone ledy w listwie.

Nadwozie
ODPOWIEDZ
mosquitos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Spalone ledy w listwie.

Post autor: mosquitos » 11 lis 2016, 19:16

Witam. Spaliły mi się 2 diody w listwie led w lampie. Lampe rozkleiłem i listwę mam na wierzchu i zastanawiam się czy wymienić wszystkie power ledy czy tylko te spalone, ale martwi mnie ewentualna różnica barwy. Czy ktoś się spotkał z takimi diodami, które stosuje Audi? Przy okazji, iż lampa jest rozgrzebana to chciałem dołożyć pomarańczowe diody dla efektu matrix tylko znowu jest problem jakie wybrać. Dobrze żeby były to również power ledy ale nie znalazłem takich w nigdzie. Macie jakieś propozycje. Dzięki!!

predki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: predki
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: predki » 12 lis 2016, 10:45

Mam pytanko jak rozkleiłeś lampę ? jak masz na wierzchu lampę to lepiej wszystkie wymień , a jak chcesz dołożyć pomarańczowe diody ?
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb

mosquitos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mosquitos » 16 lis 2016, 20:37

Lampe to w sumie rozciąłem takim urządzeniem, które nazywa się multischneider (nie wiem jak to jest po Polsku, ale działa to tak ze jest taki nożyk z ząbkami, które chodzi na boki i po prostu tnie) Pomarańczowe diody zamontuje obok power ledów i wyprowadzę kabelki do układu, który steruje diodami (tzn w chwili zapalania kierunku gasi świata dzienne). Wiem, że najlepiej wymienić wszystkie ale na jakie? Jaka jest moc tych diód, które oryginalnie montuje Audi.

PS. Takie rozcięcie lampy wyjadę mi się najlepszym sposobem, na pewno lepszym niż rozcinanie jej od spodu.
Obrazek
teraz tylko przy składaniu dookoła klej do szyb i powinno być ok.

[ Dodano: 2016-11-16, 20:37 ]
Ledy wymienione oraz dołożone pomarańczowe dla matrixa Jakby kogoś interesował efekt końcowy to poniżej film. Teraz tylko fajnie złożyć i wio. Pozdrawiam.
Audi a6 4f Matrix [/u]

d(o_o)b
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Andrzej
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: d(o_o)b » 16 lis 2016, 21:54

efekt to każdy wie jaki jest.

Jakbyś pokazał jakie diody, jakie listwy, jak to zrobiłeś, jaki modół [ zrobiony samemu ] czy kupiony, jak to podłączone, itp.,itd.

Było tu na forum info o firmie, która robi matrix ale 5k to istne przegięcie i szaleństwo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja