Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Czujnik zmierzchu

Off Top, linkownia, ciekawostki, przywitania, pogawędki niezwiązane z 'techniczną stroną' forum Audi A6 / A7.
dejer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Czujnik zmierzchu

Post autor: dejer » 02 lis 2016, 06:49

Macie w waszych autkach takie czujniki? Jak się sprawują? Czy warto coś takiego sobie montować? Warto to instalować? Pytam, zastanawiam się nad montażem - tylko pytanie, jak to sprawuje się w praktyce?
Deser

Awatar użytkownika
FOSS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: FOSS » 02 lis 2016, 08:17

Mam w A8 fabryczny czujnik zmierzchu... i uważam że to przydatne wyposażenie.
Przełącznik świateł na AUTO i sterownik sam przełącza oświetlenie zewnętrzne pomiędzy światłami do jazdy dziennej i światłami mijania.

dejer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dejer » 02 lis 2016, 09:47

FOSS pisze:Mam w A8 fabryczny czujnik zmierzchu... i uważam że to przydatne wyposażenie.
Przełącznik świateł na AUTO i sterownik sam przełącza oświetlenie zewnętrzne pomiędzy światłami do jazdy dziennej i światłami mijania.
No właśnie zainteresowała mnie ta funkcjonalność, ostatnio ledwo się wybroniłem przed policjantami którzy chcieli wlepić mandat za brak włączonych świateł. Tutaj znalazłem zasadę działania: http://kieruj.pl/czujnik-zmierzchu/

Pytanie, czy ewentualne koszta nie przerosną zysków. Fakt, wygoda - ale montować a aucie w którym teraz tego nie ma? Sam nie wiem.
Deser

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
hamulce części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostacja