Montaż dolnego podświetlenia drzwi z tyłu
- Punisher
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Montaż dolnego podświetlenia drzwi z tyłu
Witam
Chciałbym zainstalować dolne podświetlenie drzwi, bo mam jedynie w przednich drzwiach.
Z tyłu nie ma nawet wyciętego otworu pod światełka. Czy sprawa jest skomplikowana czy wystarczy dokupić światełka z wiązką i wpiąć się w sterownik?
Chciałbym zainstalować dolne podświetlenie drzwi, bo mam jedynie w przednich drzwiach.
Z tyłu nie ma nawet wyciętego otworu pod światełka. Czy sprawa jest skomplikowana czy wystarczy dokupić światełka z wiązką i wpiąć się w sterownik?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Skrzynia: DSG
wiercisz otwory w boczku, najlepiej dremel
podpinasz pod sterownik i ma świecić.
robiłem u siebie.
podpinasz pod sterownik i ma świecić.
robiłem u siebie.
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
- Punisher
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Skrzynia: Multitronic
Jeszcze nie.
Myślę również o zmianie foteli na pełną elektryke, ale nie mam kostki do jej podpięcia. Chce zrobić wszystko za jednym ciosem, bo gdy kupie fotele, to zapewne cały komplet(przód, tył + boczki drzwi)
A więc jest szansa że wiązki już będą w boczkach i nie będzie podwójnej roboty
Ale utwierdziłem się z tym co napisał remont5, sprawdzając VCDSem sterownik, czy ma wejście na lampeczke.
Myślę również o zmianie foteli na pełną elektryke, ale nie mam kostki do jej podpięcia. Chce zrobić wszystko za jednym ciosem, bo gdy kupie fotele, to zapewne cały komplet(przód, tył + boczki drzwi)
A więc jest szansa że wiązki już będą w boczkach i nie będzie podwójnej roboty

Ale utwierdziłem się z tym co napisał remont5, sprawdzając VCDSem sterownik, czy ma wejście na lampeczke.
No powiem tobie , że elektryka w fotelach to mega czad. Trochę roboty będzie, ale jaka satysfakcja na końcu
. Tym bardziej, że sam to wszystko ogarniasz.Ja też chętnie bym zrobił podświetlenie w tylnych drzwiach lecz brak jak na razie czasu. Jak będziesz miał namiary na osobę, która ma takie wiązki do oświetlenia to proszę wrzuć linka, lub daj info na PW 

Zawsze jest pogoda na QUATTRO
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wiktor
- Rocznik: 2008
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Ja miałem u siebie tylko podświetlenie dołów na biało w przednich drzwiach. Zakładałem podświetlenie czerwone w przednich i czerwone oraz białe w tylnych. Kupiłem całe wiązki ale bez sensu było je zmieniać, ponieważ białe i czerwone są połączone razem i dopiero do strownika.
Jeśli ktoś byłby zainteresowany mogę poszukać bo zostało mi kilka lampek i jakieś wiązki z tej operacji.
Pozdr...
Jeśli ktoś byłby zainteresowany mogę poszukać bo zostało mi kilka lampek i jakieś wiązki z tej operacji.
Pozdr...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Skrzynia: DSG
w drzwiach masz sterowniki, wpinasz się do tego sterownika pod odpowiedni pin
mam pare wiązek elektrycznych, zostały mi po przekładce boczków i instalacji.
jak chcesz to odezwij się na PW, niedaleko masz
codziennie jestem na Batorym
mam pare wiązek elektrycznych, zostały mi po przekładce boczków i instalacji.
jak chcesz to odezwij się na PW, niedaleko masz
codziennie jestem na Batorym
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
-
- Forum Audi A6 / A7