[ TIP+Q] Wypinanie wstecznego w tipie
-
- Forum Audi A6 / A7
[ TIP+Q] Wypinanie wstecznego w tipie
Witam wszystkich zwracam sie do Was z prosba o ukierunkowanie mnie co zrobic z moja długo wyczekiwana audiczka a mianowicie ostatnio przejechałem ok 300 km i ku mojemu zdziwieniu po właczeniu R samochod szarpnał i przestał jechac do tyłu jakby bieg wypieło po kilku probach udało sie go wrzucic i mogłem odjechac .Po kilku godzinach gdy olej ostygł i mogłem juz normalnie cofac .Sytuacja powtarza sie przy nagrzanym oleju ,dodam ze ok 3 tys temu podmieniłem ok 4 l oleju na ATF Febi .Po podłaczeniu pod vcds nie ma zadnych błedów silnika ani skrzyni.Poki co u mnie pada i padało podczas jazdy i mysle ze moze coz zalewa aczkolwiek nie mam pewnosci. stad moje pytanie jak zdjagnozowac ten problem.Dodam jeszcze ze w przod jedzie normalnie .Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
wiesz co nie wiem bo nie miałem na tyle czasu zeby to wnikliwie sprawdzic w kazdym razie na drive jak włacza to cisnienie rosnie wraz z obrotami a na R spada tak czy inaczej sam tego nie pokonam a poza tym dochodzi mi UDERZENIE buda podczas redukcji z 5 na 4 a to oznacza koszty
[ Dodano: 2016-11-01, 15:21 ]
No i temat załatwiony okazało sie pekniecie kosza biegu wstecznego i kosza biegU 5 (PODCZAS REDUKCJI Z 5 NA 4 BYŁO UDERZENIE) do tego nowy olej filtr i na szczescie nie wygorowany koszt ktory zamknał sie w 2,2 Kzł teraz juz jest ideał

[ Dodano: 2016-11-01, 15:21 ]
No i temat załatwiony okazało sie pekniecie kosza biegu wstecznego i kosza biegU 5 (PODCZAS REDUKCJI Z 5 NA 4 BYŁO UDERZENIE) do tego nowy olej filtr i na szczescie nie wygorowany koszt ktory zamknał sie w 2,2 Kzł teraz juz jest ideał