Pytanie o przeróbkę zwykłych lamp na xenon polift
Pytanie o przeróbkę zwykłych lamp na xenon polift
Cześć, mam pytanko czy można przełożyć przetwornice z kablami z półlifta do polifta ? Mam okazję kupić tanio całe lampy półlift a ja mam poliftowe zwykłe lampy oczywiście chodzi o xenon, bo mam spryski w zderzakach i cały ten system poziomowania ale ktoś lampy zmienił na zwykłe 

- teiwaz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Przetwornice upchniesz ale problem będzie z mocowaniem żarnika bo w zwykłuch lampach masz inną soczewkę, musiałbyś przełożyc całe soczewki z lampy xenonowej a to sporo dłubania i dodatkowo soczewki w polifcie są większe i świecą lepiej niż te z półlifta. nie wiem też czy samo soczewki podejdą bez rzeźbienia. Najlepiej szukaj poliftowych xenonów.
ok dzięki kolego tak zrobięteiwaz pisze:Przetwornice upchniesz ale problem będzie z mocowaniem żarnika bo w zwykłuch lampach masz inną soczewkę, musiałbyś przełożyc całe soczewki z lampy xenonowej a to sporo dłubania i dodatkowo soczewki w polifcie są większe i świecą lepiej niż te z półlifta. nie wiem też czy samo soczewki podejdą bez rzeźbienia. Najlepiej szukaj poliftowych xenonów.
Przy okazji zapytam jak przerobić lampy poliftowe oryginalne hella z angola na europe ? jak je rozebrać wiem tylko nie kumam co zrobić z ta przesłoną. Bo w moim audi siedza jakieś zamienniki depo a mam cale ładne hella z angola i chciałbym je założyć bo te depo powinny nazywać sie "do du..y"