Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Pytanie o przeróbkę zwykłych lamp na xenon polift

Elektryka
ODPOWIEDZ
adasko185
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Pytanie o przeróbkę zwykłych lamp na xenon polift

Post autor: adasko185 » 28 wrz 2016, 09:46

Cześć, mam pytanko czy można przełożyć przetwornice z kablami z półlifta do polifta ? Mam okazję kupić tanio całe lampy półlift a ja mam poliftowe zwykłe lampy oczywiście chodzi o xenon, bo mam spryski w zderzakach i cały ten system poziomowania ale ktoś lampy zmienił na zwykłe :(

Awatar użytkownika
teiwaz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Darek
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: teiwaz » 28 wrz 2016, 13:50

Przetwornice upchniesz ale problem będzie z mocowaniem żarnika bo w zwykłuch lampach masz inną soczewkę, musiałbyś przełożyc całe soczewki z lampy xenonowej a to sporo dłubania i dodatkowo soczewki w polifcie są większe i świecą lepiej niż te z półlifta. nie wiem też czy samo soczewki podejdą bez rzeźbienia. Najlepiej szukaj poliftowych xenonów.

adasko185
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adasko185 » 28 wrz 2016, 15:28

teiwaz pisze:Przetwornice upchniesz ale problem będzie z mocowaniem żarnika bo w zwykłuch lampach masz inną soczewkę, musiałbyś przełożyc całe soczewki z lampy xenonowej a to sporo dłubania i dodatkowo soczewki w polifcie są większe i świecą lepiej niż te z półlifta. nie wiem też czy samo soczewki podejdą bez rzeźbienia. Najlepiej szukaj poliftowych xenonów.
ok dzięki kolego tak zrobię

Przy okazji zapytam jak przerobić lampy poliftowe oryginalne hella z angola na europe ? jak je rozebrać wiem tylko nie kumam co zrobić z ta przesłoną. Bo w moim audi siedza jakieś zamienniki depo a mam cale ładne hella z angola i chciałbym je założyć bo te depo powinny nazywać sie "do du..y"

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja