Witam,
Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu logów dynamicznych audi a6 c6 2.7 TDI BPP manual. Auto jest dość zmulone w zakresie niskich obrotów. Przy bardziej dynamicznym ruszeniu nie ma płynności tylko jest taka jakby żabka przy starcie co mnie dość mocno irytuje. W zasadzie to czuć to nawet przy normalnym ruszeniu. Podczas jazdy przy obrotach powiedzmy 1500, 1700 jak chce przyśpieszyć strasznie długo zajmuje mu reakcja, jak dojdzie do obrotów powyżej 2200 coś zaczyna się dziać i przyśpiesza, ale wcześniej to fura musi pomyśleć co robić. Żeby coś wyprzedzić trzeba obniżyć bieg żeby obroty wskazywały powyżej 2000 obrotów, poniżej tych obrotów nie ma szans na dynamiczne przyśpieszenie. Ogólnie auto najlepiej idzie w pewnym przedziale wciśnięcia pedału gazu, po przekroczeniu tego przedziału czy to powyżej czy poniżej zaczyna mulić. Jak przykładowo dam gaz do dechy to przyśpiesza słabo, ale wystarczy że trochę ujmę gazu to idzie lepiej.
Mam turbo zregenerowane garret które nie posiada regulacji na fasolkach i nie ma ogranicznika w postaci śrubki, wtryski regenerowane w Boschu w Niemczech. Miałem pękniętą rurkę metalową od EGR i byłem pewny że to przez nią wszystko ucieka i dlatego tak muli, ale niestety nie. uszczelniłem cały wydech, nowe uszczelki itp i nic to nie dało. Przy zaślepieniu EGR jest minimalna poprawa, podejrzewam że przez czyste powietrze, ale to jeszcze nie jest do końca to.
Logi robiłem pierwszy raz i nie wiem czy prawidłowo, ale wrzucam do wglądu.
https://megawrzuta.pl/filesgroup/e41af6 ... 923e0.html
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.