Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi a6 c5 1998 nowe reflektory

Elektryka
ODPOWIEDZ
Olena1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Audi a6 c5 1998 nowe reflektory

Post autor: Olena1 » 10 wrz 2016, 12:54

Witam wszystkich, zarejestrowałam się na tym forum by poznać bliżej (od strony technicznej) swoje autko oraz oczywiście w poszukiwaniu rad, pomysłów, pomocy itp. Jak widać jestem kobietą - na samochodach w zasadzie nie znam się w ogóle i najwyższy czas to zmienić.
No więc tak: miałam kolizje (OCZYWIŚCIE) nie ze swojej winy, odszkodowanie dostałam więc czas na wybór nowych części. Jak wszystko szło mi gładko - tak tu bęc - pojęcia zielonego nie mam. Moje xenony uległy totalnemu zniszczeniu, trzeba kupić nowe - i tutaj pies pogrzebany.
Poczytałam troche forum, przeszperałam w allegro - teraz tak: zamienniki depo czy może regenerowane hella? Trochę tego jest - nikt z bliskich osób niestety nie służy dobrą radą - wszyscy w zasadzie polecają depo - ale tutaj poczytałam, że trochę problemów z nimi jest, a to zachodzą parą, a to w nocy w ogóle nie świecą, a to zły promień światła, a to w ogóle oświetlają nie tam gdzie trzeba..
Proszę tylko bez hejtów :] :]

Awatar użytkownika
kovalnet
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2003
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.3 133KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kovalnet » 11 wrz 2016, 07:33

Witaj, Olena1
Generalnie jest tak, że opinie są podzielone (normalna rzecz). Niektórzy uważają, że perfekcyjny stan to taki jak z fabryki wyjechał. Wówczas oryginalne lampy są najlepsze. Korci nas jednak czasem, żeby nasze piękne maszyny były trochę dopieszczone, ładniejsze i inne niż wszystkie. To wiadomo, że okazja jak stłuczka jest idealna, żeby coś zmienić, ale nie wszyscy mają takie eksperymentatorskie podejście.
Wszystko zależy do którego typu Ty należysz?
Załóż oryginalne używane zapomnij o temacie i jeździj jak wcześniej.
albo,
Jeżeli daje Ci to frajdę eksperymentuj. Kup Depo albo jakiegoś fikuśnego chińczyka. Potem podziel się opinią z nami.

Tak naprawdę wydaje mi się, że różnice w pracy świateł poczujesz jeżeli będziesz chciała. <rotfl>
Wybór należy do Ciebie.

P.S.
(Ja wstawił bym używany oryginał, ze światłami z przodu nie eksperymentuję :) ) ale to akurat moja opinia.

Awatar użytkownika
Frugo1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Paliwo: Diesel

Post autor: Frugo1 » 11 wrz 2016, 08:33

Ja kiedyś też miałem cały przód dupnięty, zamówiłem sobie kompletny używany przodzik z autka z Niemiec. Lampy razem z przetwornicami, ze wszystkim, wyłszo duzooooo taniej niż kupować wszytko na części(części które miałem ok po stłuczce jeszcze sprzedałem), oczywiście zamówiłem po kodzie lakieru, miałem to szczęście że siadło idealnie(srebrny metalik) i teraz dalej bezwypadkek <luzik> Lampy ja bym kupił jak kolega wyżej - ori i ewentualnie je zregenerował aczkolwiek szukał bym w bardzo dobrym stanie używek.

Olena1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Olena1 » 11 wrz 2016, 15:04

Znalazłam na all właśnie lampy hella po regeneracji, nie wiem czy mogę podać tu linka dlatego wklejam krótki opis "
Oryginalne lampy Hella. Lampy przeszły gruntowną regeneracje, m.in zostały wymienione odbłyśniki w soczewkach na nowe czyli nie ma takiej możliwości żeby te lampy nie oświetlały drogi tak jak to wygląda w większości tych lampach " - reflektory wyglądają całkiem okej w zasadzie jak nowe - dzwoniłam do faceta - ale cóż - co może powiedzieć kobiecie, bo chyba każdy będzie zachwalał swój produkt.. Cena tych reflektorów to 750 zł - co myślicie chłopaki? Warto?

z.daniel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: z.daniel » 11 wrz 2016, 22:14

ja kupiłem od w/w gościa na allegro.
i uczucia mam mieszane. dlaczego?
1. lampy przyszly źle zapakowane - była mozliwosc uszkodzenia przy transporcie.
2. lampy były lekko porysowane - a niby zregenerowane i wypolerowane.
3. w lampach nie było zaślepek (mocowan,blaszek) na żarniki D2S. musialem dokupic osobno.
4. 1 przetwornica od razu się spaliła. na szczescie z moich starych lamp przetwornice mialem ok.
5. lampa prawa (patrzac od przodu) źle sklejona. po dziś dzien paruje.
6. obie lampy miały zaślepki NIE od lamp xenon, tylko w zaslepkach był wyciety plastik by przełozyc kabel z przetwornicy - oczywiscie brak uszczelki - musiałem przełozyc. i dokupic zaslepki xenon.
7. nie ma uszczelki gornej na lampach - ta ktora łaczy sie niejako z maską a lampą.

skonczyło sie na tym, ze niby do "zregenerowanych i kompletnych" lamp musialem 50% dołozyc czesci ze swoich starych. oddalem do serwisu AutoGama w Krakowie na .... ponowną regenerację.

po kontakcie z w/w sprzedającym za przeproszeniem tak truł dupę, zbywał mnie itp ze dalem juz sobie z nim spokoj.

moim zdaniem nie warto - lepiej poszukać 1 lampę od kogoś tam, 2 od kogoś tam i oddać do regeneracji - wyjdą po prostu mniejsze koszty! a i zadowolenie bedzie, bo nie dosc ze taniej to i porządnie zrobione.
na regeneracje polecam wybrac sie osobiscie - by po prostu patrzeć na rece przy robocie, a w razie gdyby cos nie tak - powiedziec ze do poprawki.
a nie odsyłac kurierem, placic za kuriera, znow czekac ... i tak w kołko. po prostu lepiej osobiscie.

dodaję zdjęcia, na ktorych widac wspomniane zaślepki nie od lamp xenon:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Frugo1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Paliwo: Diesel

Post autor: Frugo1 » 11 wrz 2016, 22:29

Olena1, a jakie masz dokładnie lampy, może warto już założyć z pół lifta(nie lifta). Mają większa soczewkę i dużo lepiej wyglądają wg mnie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja