Grzeje sie po jezdzie
-
- Forum Audi A6 / A7
Grzeje sie po jezdzie
Koledzy przeszukalem mnustwo podobych tematów ale nic nie znalazłem mlbo nie było rozwiązania problemu. Mianowicie po jezdzie jak zgaszę auto to po 3-5 min temperatura potrafi wzrosnąć nawet do 125 stopni . Dodam ze tego wcześniej nie było , wymieniłem termostat, nowy płyn, korek płynu, czujnik temperatury, termik wiatraków elektrycznych, wisko i pompa płynu mają 2 lata problem dalej jest . Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Mario
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
W 2:8 wolnossacym tych pomp nie ma opisz jakie masz temperatury w czasie jazdy
Min wzrost ten po zgaszeniu to normalka jakieś 5-10 stopni
Stawiam na czujnik temp po przekroczeniu pewnych wartości zawyża czujnik jest dwusekcyjne
Na zegary i na ecu sprawdź w klimatroniku co podaje na ecu czy też 125 stopni
Min wzrost ten po zgaszeniu to normalka jakieś 5-10 stopni
Stawiam na czujnik temp po przekroczeniu pewnych wartości zawyża czujnik jest dwusekcyjne
Na zegary i na ecu sprawdź w klimatroniku co podaje na ecu czy też 125 stopni
-
- Forum Audi A6 / A7
Podczas jazdy temperatura jest OK, w korku OK . Czujnik nowy z serwisu, normalne nie jest . Klimatronik najwięcej pokazal 129 stopni. Ciekawostka dzisiaj zrobiłem 380 km po autostradzie z jednym przystankiem i sprawdzałem kilka razy i temperatura nie rosła po zgaszeniu . A co do pompki to w tych silkach 2.4 i 2.8 wolno ssoncych nie ma.
Mario
-
- Forum Audi A6 / A7
130 miałem jak byłem w górach i tam go przegoniłem i tak po jezdzie pokazał a tu jak jezdze to pokazuje 110 , 115 stopni . Ale mam jeszcze jedno podejrzenie o wisko jak odpalę na zimnym to je słychac po 5 nim się rozłącz a jak się nagrzeje to niby się włoczy niby nie do konca bo na wolnych obrotach go nie słychac i nie czuc przed chłodnicą żeby ciągnoł powietrze, po przygazowaniu niby szumi ale chyba to za mało. A dzisiaj w korku po chwili temperatura przekroczyła na wskazniku 90 o 1,5 grubości wskazówki wenty latory elektryczne się włączyły a wisko tak jakby w połowie się zblokowało. po ruszeniu temperatura spadła.
[ Dodano: 2016-08-12, 20:40 ]
Koledzy nikt nie miał podobnego przypadku
?
[ Dodano: 2016-08-12, 20:40 ]
Koledzy nikt nie miał podobnego przypadku

Mario
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7