Moduł komfortu - jaki to?
Moduł komfortu - jaki to?
Cześć mam A6 C6 04r. Chciałem zakodować automatyczne składanie lusterek po zamknięciu i test wskazówek zegara. Niestety mój moduł komfortu 4F0907289E 9 bit nie obsługuje długiego kodowania. Słyszałem że można przeliczyć odpowiednią wartość ale nigdzie nie znalazłem informacji jak to zrobić. Jeżeli ktoś z kolegów wie jak się to robi to chętnie przyjmę taką informację. A wracając do tematu to moje parnie brzmi Jakie oznaczenie musi mieć moduł żeby obsługiwał długie kodowanie i wył na więcej bit? Na portalach aukcyjnych jest pełno modułów o oznaczeniu B, D, E, F, G, J ale który kupić?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
viewtopic.php?t=28895 poczytaj, tu masz sporo o kodowaniach,
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki kolego
[ Dodano: 2016-07-11, 20:14 ]
Sory, że piszę wiadomość ponownie ale jeszcze jedno pytanie mam. Czy ktoś kto ma długie kodowanie swojego modułu komfortu mógłby mi podać jakie ma oznaczenie. Tak jak już mówiłem mój ma tylko krótkie a podejrzewam, że po lift-owe wersje już miały długie kodowanie. Dzięki za info

[ Dodano: 2016-07-11, 20:14 ]
Sory, że piszę wiadomość ponownie ale jeszcze jedno pytanie mam. Czy ktoś kto ma długie kodowanie swojego modułu komfortu mógłby mi podać jakie ma oznaczenie. Tak jak już mówiłem mój ma tylko krótkie a podejrzewam, że po lift-owe wersje już miały długie kodowanie. Dzięki za info