W Upał na klimie auto słabnie i klima sie wylancza
W Upał na klimie auto słabnie i klima sie wylancza
Witam mam problem z klimatyzacja W upalne dni okolo 30stopni jak wlacze klime to auto traci moc na kilka sekund i znow na chwile wraca do normy i tak w kółko co kilkanascie sekund i slychac pstrykanie przekaznika potem za jakis czas klima sie sama wylancza.Gdy klima nie jest wlaczona wszystko jest ok i dodam ze w chlodniejsze dni tego problemu nie ma gdy jest klima wlaczona Tylko w upalne dni. Byłem na kompie i nic nie pokazalo Pomocy
-
Gość.
Ok sprawdze skraplacz tylko nie wiem jak mam się zabrać za to bo nigdy tego nie robiłemJa to wyczyścić?. Czyli też jest taka możliwość że za dużo czynnika zostało nabite i ma duże obciążenie? Jak to sprawdzić Podłączyć pod klimatyzator czy upuścić trochę czynnika?
[ Dodano: 2016-07-27, 11:47 ]
[ Dodano: 2016-07-27, 11:47 ]
. Jak oczyścić ten skraplacz Powietrzem wydmuchac czy woda pod ciśnieniem? i gdzie znajduje się zawór rozprężny?Nie bardzo wiem gdzie szukać i Jak sprawdzić ilość czynnika PodlacYc do maszyny czy upuścić trochę?enduro7 pisze:sprawdź wentylator klimy orazoczysc syfu skraplacz dużo syfu zbiera się między chłodnica i skraplaczem sprawdź ilość czynnika w układzie klimy oraz zawór rozprężny to powinno pomoc wygląda na zbyt duży wzrost ciśnienia w układzie i czujnik ciśnienia rozłącza sprzęgło kompresora