Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Ceramizator - Doświadczenia, opinie

Off Top, linkownia, ciekawostki, przywitania, pogawędki niezwiązane z 'techniczną stroną' forum Audi A6 / A7.
Awatar użytkownika
emilzizi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Emil
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: emilzizi » 30 maja 2016, 00:44

Apophis, mógł bym powiedzieć Macieju,że to tak samo, jak z twoją wiedzą na temat 2.7 bit. :)
Taka mała dygresja z mojej strony ;)
Nic osobistego. <figielek> <luzik>
...Nie wszystko co się świeci to złoto. <okok>
Seria 250hp 350Nm
Wirus okolice 310hp 450Nm
Później 390hp 550Nm
Było 445hp 646Nm
Jest 632hp 730Nm

Gość.

Post autor: Gość. » 30 maja 2016, 13:28

No niestety co do tej wiedzy to przy każdej okazji zasięgam języka i prawda lezy pośrodku kolego. Ale z 2.7 sam nie miałem to sie nie bede sprzeczał. Inni chwalą i narzekają też.

Ceramizer kolego to juz dobrze sprawdzona sprawa przeze mnie wraz z rozeznaniem na rozkręconym silniku więc tu akurat ty nie masz pojęcia bo nie sprawdzałes z góry zakładając że to jedno z wielu nic nie przydatnych rzeczy :)
Wraz z dwoma kolegami co posiadaja swoje warsztaty w roznych czesciach PL robilismy dokładne testy i efekty były takie jak producent deklaruje. Podwyższenie kompresji,zmniejszanie konsumpcji oleum,lzejszy bieg silnika i co najwazniejsze fizyczne wypełnianie mikrorys na np gładziach.
W Omedze DTR nawet poprawiło prace układu wtryskowego. W daewoo znajomego zaczeła lżej pracowac manualna skrzynie w sensie synchronizatory milsze się stały.

Więc? Dwóch mechaników to obadało i poleca a ty piszesz że placebo i nic nie daje :)

chelsea78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chelsea78 » 30 maja 2016, 18:01

ale przez te 450km silnik nie dostał więcej obrotów jak 2500 nawet na piątym biegu, jeździłem bardzo delikatnie

Gość.

Post autor: Gość. » 30 maja 2016, 20:03

Instrukcja ceramizera mówi że 200km delikatnie potem normalnie testy pokazały że cos w tym jest. najlepiej jednak zrobic te pierwsze 200km naraz.

maniocek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maniocek » 30 maja 2016, 21:40

Apophis, a foty czy inne dowody masz z tych rozbieranych silnikow, z tych "dokladych testow"?

Bo jak nie,to jak dla mnie cos za mocno to zachwalasz... Nie zebym mial cos do Ciebie, ale sam jestem sceptycznie do tego nastawiony, a Ty bronisz tego zawziecie, moze sprzedajesz takie specyfiki?

Cos co jest juz zuzyte, wytarte, czyli uszkodzone mechanicznie, nie ma prawa tak o sie naprawic od jakiegos specyfiku.
Pomogłem?
Kliknij POMÓGŁ, niby nic, a reputację buduje.

Gość.

Post autor: Gość. » 30 maja 2016, 21:53

Tak foty miałem w starym kompie,ja nie musze was przekonywac bo nie sprzedaje tego tylko nie cierpie jak ktos pisze że to pic na wode a nawet nie zasięgnął grama informacji.

Ceramizer uzupełnia mikroubytki tymczasowo i więc potrafi usprawnic prace elementów metalowych zmniejszając miedzy nimi tarcie tworzy mikrofilm. kady wie jak się dobrze sprawuje ceramiczna patelnia :)

Awatar użytkownika
DonVip
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: DonVip » 24 cze 2016, 20:26

ceramizera uzywalem raz i w a6 c5 i nie zauwazylem odczuwalnej roznicy ale kupilem modyfikatora plus
do c6 i efekt byl slyszalny - ciszej chodzil i wydaje mi sie ze troche mniej palil <okok>
Audi Back On Track :)

Gość.

Post autor: Gość. » 24 cze 2016, 23:16

Własnie jestem jakies 800km po zalaniu ceramizera,no i wyczuwalnie płynniejsza praca na jałowym biegu choć jeszcze to sie nie rozprowadziło dobrze bo 1500km trza. Cichutki jest to fakt. Odpala jakos lepiej choc sa to marginalne roznice bo silnik był zdrowiutki to jednak da się wyczuć

Charakterek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Charakterek » 21 lip 2016, 11:07

Obejrzyjcie - może kogoś przekona, a kogoś nie. Mnie przekonało. Będę toto lał do silnika niebawem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja