Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Ceramizator - Doświadczenia, opinie

Off Top, linkownia, ciekawostki, przywitania, pogawędki niezwiązane z 'techniczną stroną' forum Audi A6 / A7.
chelsea78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Ceramizator - Doświadczenia, opinie

Post autor: chelsea78 » 05 maja 2016, 20:42

Witam, jak w temacie, chciałbym się dowiedzieć czy stosował ktoś z was już owy preparat?
Obrazek
Jeśli tak to jakie macie opinię na ten temat po zastosowaniu go? W internecie jest pełno filmików które pokazują że owy specyfik rzeczywiście pomaga ale chciałbym się dowiedzieć czegoś od zwykłych zjadaczy chleba :)
I czy rzeczywiście trzeba aplikować go w takich dawkach jak podaje producent? Np wg producenta przy moim przebiegu (prawie 400 tys. km) musiałbym zaaplikować aż 3 dawki ceramizatora. Nie wiem czy to nie jest przypadkiem sztuczne nabijanie sobie kasy mydleniem oczu.

Awatar użytkownika
yaszczur
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: yaszczur » 05 maja 2016, 22:26

Pozdrawiam...

chelsea78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chelsea78 » 05 maja 2016, 22:49

Pytałem o ceramizator, nie ceramizer, specjalnie dodałem screena żeby było wiadome o który specyfik pytam. <brawo>

Awatar użytkownika
yaszczur
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: yaszczur » 05 maja 2016, 23:01

To jedno i to samo, tylko nazwa inna.
Pozdrawiam...

Gość.

Post autor: Gość. » 06 maja 2016, 14:19

Po co kupowac niewiadomo jakies ceramizatory jak mamy sprawdzony ceramizer. Od siebie polecam ceramizer-nie jest to bajka dla dzieci.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Doc » 07 maja 2016, 13:30

Moim zdaniem ceramizer nic nie daje. Dostałem i miałem to samo 8 lat temu z Audi 80 B4.
To są super 'wróżbici samochodowi' ceraewrybady ewentualnie cerapopierdułki. ;) Będzie więcej mocy, silnik nie będzie brał oleju, będzie cichutki jak szept wiatru... aj tam.., będzie cykał jak 'nowy'. Aby tylko kupować, wlewać aż! 30ml, 50ml i cieszyć się.... (niby).

Wiem! Niebawem kupię olej hipol lux <haha> + ciemny kminek... maluteńka buteleczka 10ml z logiem Cersilnikgit i... proszę Państwa! nowa firma. Kupujcie! <glupek> <haha>

;) <milczek>
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.

Gość.

Post autor: Gość. » 08 maja 2016, 00:16

Daje daje-widziałem efekty na rozebranych silnikach. Poza tym sam stosowałem i efekty tez były. Wiadomo to nie cud jakiś ale na pewno nie jest to lipa.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Doc » 08 maja 2016, 00:56

Nie no... nie przeszkadza, ale zupełnie nic nie daje. (tak jak mówię... kiedyś z moim autem) ;)

Ps: ;)
Np: m.in różne rozmowy (nie nasz forum). Super Ceramizer, Militec , Xado , Panther, Ceratec, Pierdacec hehe ;) <haha>
Opel:
"Lenek"
CERAMIZER ktoś używał?? czy to tylko jakis chwyt??
-------------------------------------

"Genek"
Witam,
uprzedzam, sam osobiście ceramizera nie stosowałem. Jednakże byłem świadkiem eksperymentu, który zresztą opisany jest na ich stronie, kiedy to Honda po jego zastosowaniu przejechała ponad 550 kilometrów bez oleju w silniku. Żadnego przekrętu tam nie zauważyłem, faktycznie widziałem jak spuszczają ten olej i faktycznie cały czas ten samochód jechał na własnych kołach (jechałem obok w drugim samochodzie). Oni na swojej stronie przedstawiają pomiary przed i po, itd.
Ale czy to działa, powiem szczerze nie wiem.
--------------------------------------

"Zenek"
No dobra pięknie,będę musiał przesunąć pionki na szachownicy w kierunku Mata.Jakim cudem można przejechać bez oleju ,jeśli silnik np.ma hydrauliczne kompensatory luzów zaworowych?! :D Mnie te Baje z ceramizerami przypominają Baje o Noem,który dryfował łajbą na wysokości ponad 8000 m,czyli na pułapie lotów Jumbo Jetów :lol: a tam przecież minus 60 st.C i tlenu praktycznie nie ma :lol: Nad tym jakoś nikt dotąd się nie zastanowił,musiałem ja zadać to pytanie na innym Forum,wszyscy zamilkli,nawet zaciekli obrońcy tych Baj i Mitów.
---------------------------------------

"Benek"
Witam Moja przygoda z ceramizerem byla krotka .W mojej Kia carens zaczal wystepowac lekki zgrzyt przy wrzucaniu 4 biegu pomyslalem poczatek zuzycia synchronizatora wiec postanowilem wlac 1doze ceramizera mysle ze powinien pomoc wkoncu to wrecz opisana przypadlosc ktora on leczy lekkie zuzycie I regeneracja synchronizatora powinna nastapic .dodatkowo wymienilem olej w skrzyni przejechalem 1350 km nic sie nie zregenerowalo zadnej poprawy nie bylo na poczatku cichsza praca skrzyni ale to zasluga swiezego oleju.Moj wniosek odradzam wszystkim napewno nic warm nie zregeneruje I tak czeka wymiana wadliwej czesci !!!Mowiac krotko ladnie opisany przereklamowany ladnie zapakowany BADZIEW!.
----------------------------------------
"Passatek"
Ceramizery tu w handlu są dostepne conajmniej dwa specyfiki o podobnej nazwie.(xeramic) Jedne sa ala militec z dodatkiem ceramiki, teflonu i innych takich rzeczy.. po wlaniu do silnika zauważalnie silnik pracuje ciszej, moc się nie mzienia lub jest to niezawuważalne- generalnie nie sa polecane bo ze względu na cząstki miedzi, teflonu , czy ceramiki mogą zapchac filtr oleju... Odradzam

Nastepne ceramizery to te http://www.ceramizer.pl/ minusem jest bardzo mała ilośc specyfiku zamknięta w strzykawce w SPAM do ceny. Ten specyfik ma zwiekszac kompresję, odbudowywac miejsca uszkodzone przez tarcie itd. Nie będę się rozpisywał..
Dodałem do oleju, po przejechaniu wymaganej ilości km na lekkim gazie efekty takie że praca silnika zrobiła się cichsza, mniejsze wibracje, fakltycznie jakby ciut lepsze przyśpieszenie. Niestety nie posiadam ,manometru do mierzenia kompresji i nie mogę napisac jaki ma wpływ na kompresję i czy się zwiekszyła. Jak kupię miernik specjalnie dla was powtorze procedurę i podzielę się wynikami. Zobaczymy czy to faktycznie podnosi komprechę.
"BMW"
Dobra powiem wprost - Wy koledzy chyba wierzycie w cuda a prawda jest taka ze to jest jedna wielka sciema. Takie wynalazki to jest po prostu maszynka do robienia pieniedzy jak jakies uszlachetniacze, magnetyzery czy te pastylki oszczedzajace paliwo. Wystarczy aplikowac w tubki jakas substancje ktora wlana do oleju ..... NIE ZROBI NIC! Nie pomoze ale tez nie zaszkodzi. Zwykle jest to jakis skladnik oleju mineralnego stosowany w procesie produkcyjnym. Nie da sie od razu, namacalnie i jednoznacznie udowodnic korzysci wynikajace ze stosowania preparatu - nie mozna powiedziec ze nie pomaga ale czy faktycznie dziala tez trudno stwierdzic. I na tej slepej tylko wierze korzysta producent tego badziewia wyciagajac kase z Waszych kieszeni. A w filmie mogli powiedziec rowniez ze ten Truck przejechal te 500 km takze bez kół i byłby równie wiarygodny.... pozdrawiam

itd. ;)
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.

Gość.

Post autor: Gość. » 08 maja 2016, 22:35

Andrzej jakies rozmowy nie sa żadnym wyznacznikiem tego co sam widziałem i co potwierdza wielu mechaników jak i uzytkowników. Ceramizer nie jest bajeczką.
Na forum A8 możesz popisac z Marekp750 on to tez obadał z pozycji swojego warsztatu. Ja widziałem jak ładnie wypełniał w juz wiekowych silnikach microszczelinki dając im jeszcze troche zywota.

Mowa oczywiście o ceramizerze innych tym podobnych nie znam nie stosowałem i nie wypowiem się.

Ceramizer też nie zawiera żadnego teflonu i nie zapycha żadnego filtra. To doskonały dodatek do każdego silnika,manualnej skrzyni czy dyferencjału a także do układu wtryskowego.

chelsea78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chelsea78 » 10 maja 2016, 22:26

Dwie dawki ceramizera zamówione, jutro powinien być kurier, porobię filmiki jak chodzi silnik przed i po. Szukam też warsztatu u siebie który sprawdzi mi ciśnienie na cylindrach. Mamy też w pobliżu hamownię ale już nie będę się w to bawił. Dam znać o efektach za jakiś czas i postaram się wstawić materiały.

Gość.

Post autor: Gość. » 10 maja 2016, 22:28

Im w lepszym stanie silnik tym mniej się zauwazy efektów ale nie znaczy ze ich nie bedzie. Silnik w dobrej kondycji np może łagodniej sobie pracowac i co wazne dłużej bedzie żył. padake to sie na złom daje nie leczy syropkiem :)

chelsea78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chelsea78 » 29 maja 2016, 16:17

Praca silnika przed użyciem ceramizera FILMIK 1
Praca po użyciu ceramizera i przejechaniu 450km FILMIK 2
Może nie wiadomo jakiej różnicy nie ma ale jednak różnica jest słyszalna. Co do innych zmian to na plus mogę ocenić start silnika, jest o wiele gładszy i jakby samochód lepiej się zbierał. A to przecież dopiero połowa procesu.

Gość.

Post autor: Gość. » 29 maja 2016, 16:20

Ceramizer sie rozprowadza 1500km więc szybko masz te efekty :)

Awatar użytkownika
emilzizi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Emil
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM

Post autor: emilzizi » 29 maja 2016, 21:58

Placebo ;)
Seria 250hp 350Nm
Wirus okolice 310hp 450Nm
Później 390hp 550Nm
Było 445hp 646Nm
Jest 632hp 730Nm

Gość.

Post autor: Gość. » 29 maja 2016, 22:05

Ten kto pisze że placebo nie stosował nie sprawdzał nie ma pojęcia :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl