Opel:
"Lenek"
CERAMIZER ktoś używał?? czy to tylko jakis chwyt??
-------------------------------------
"Genek"
Witam,
uprzedzam, sam osobiście ceramizera nie stosowałem. Jednakże byłem świadkiem eksperymentu, który zresztą opisany jest na ich stronie, kiedy to Honda po jego zastosowaniu przejechała ponad 550 kilometrów bez oleju w silniku. Żadnego przekrętu tam nie zauważyłem, faktycznie widziałem jak spuszczają ten olej i faktycznie cały czas ten samochód jechał na własnych kołach (jechałem obok w drugim samochodzie). Oni na swojej stronie przedstawiają pomiary przed i po, itd.
Ale czy to działa, powiem szczerze nie wiem.
--------------------------------------
"Zenek"
No dobra pięknie,będę musiał przesunąć pionki na szachownicy w kierunku Mata.Jakim cudem można przejechać bez oleju ,jeśli silnik np.ma hydrauliczne kompensatory luzów zaworowych?! :D Mnie te Baje z ceramizerami przypominają Baje o Noem,który dryfował łajbą na wysokości ponad 8000 m,czyli na pułapie lotów Jumbo Jetów :lol: a tam przecież minus 60 st.C i tlenu praktycznie nie ma :lol: Nad tym jakoś nikt dotąd się nie zastanowił,musiałem ja zadać to pytanie na innym Forum,wszyscy zamilkli,nawet zaciekli obrońcy tych Baj i Mitów.
---------------------------------------
"Benek"
Witam Moja przygoda z ceramizerem byla krotka .W mojej Kia carens zaczal wystepowac lekki zgrzyt przy wrzucaniu 4 biegu pomyslalem poczatek zuzycia synchronizatora wiec postanowilem wlac 1doze ceramizera mysle ze powinien pomoc wkoncu to wrecz opisana przypadlosc ktora on leczy lekkie zuzycie I regeneracja synchronizatora powinna nastapic .dodatkowo wymienilem olej w skrzyni przejechalem 1350 km nic sie nie zregenerowalo zadnej poprawy nie bylo na poczatku cichsza praca skrzyni ale to zasluga swiezego oleju.Moj wniosek odradzam wszystkim napewno nic warm nie zregeneruje I tak czeka wymiana wadliwej czesci

!Mowiac krotko ladnie opisany przereklamowany ladnie zapakowany BADZIEW!.
----------------------------------------