Nie wiem czy dobry dział ale chyba tak. Jestem świeżym posiadaczem pięknej bestii - Audi A6. Siedzi w niej silnik o pojemności 1781ccm i porażającej mocy 110kW.. Mi wystarcza

Moją ślicznotkę zakupiłem od pewnego Pana który postanowił sobie ją przez pół roku hodować na podjeździe, przez co jest obecnie z nią kilka problemów. Możliwe również że po prostu zmęczyło ją życie ponieważ przebyła już prawie 280 tys. km. Staram się jak mogę żeby doprowadzić ją do stanu na jaki zasługuje ale jeszcze dużo zostało do roboty (a propos czego będzie zaraz kilka pytań

Mam nadzieję że przyjmiecie mnie i moje nowe oczko w głowie w swoje kręgi i że będziecie wyrozumiali bo będę miał dużo głupich pytań :D
Tak się prezentuje na dzień dzisiejszy:
Wiele ambitnych planów już mam, teraz tylko czekać na niespodziewany przypływ sporych sum gotówki. Będę na pewno zdawać relacje z wszystkich modyfikacji, odkryć i spostrzeżeń...
...ale teraz czas na głupie pytania.
1. Jak najłatwiej sprawdzić co jest przyczyną braku poziomowania ksenonów? Czytałem o tym żeby zamienić miejscami czujniki poziomowania ale może jest jeszcze prostszy sposób. Co w ogóle może być przyczyną takiej awarii? Życie? Jakieś sugestie co mogę z tym zrobić po tak długim postoju pod chmurką?
2. Mechanik w serwisie stwierdził, że zamek klapy bagażnika (sedan) jest nierozbieralny... trochę nie chce mi się mu wierzyć więc chciałbym poznać Waszą opinię na ten temat. Da się rozebrać? Warto? Zamek nie łapie w ogóle. Sprężynka (albo cokolwiek co tam jest) przesuwa ten 'języczek' w zamku tylko w jedną stronę tak że jest on w pozycji otwartej cały czas a chciałbym to jakoś zamknąć.
3. To na pewno gdzieś było poruszane ale jestem tu świeży i jeszcze nie zdążyłem przeczytać wszystkich postów... Czy moduł komfortu odpowiada za zamykanie szyb z kluczyka? U mnie działa tylko otwieranie wszystkich szyb przez przytrzymanie przycisku otwierania na pilocie przez kilka sekund ale nie chce się potem zamknąć - muszę wsiąść i zrobić to ręcznie. Może jest potrzebna jakaś 'konfiguracja' szyb? I przy okazji jakie są ciekawe funkcje tego modułu komfortu? Dopiero poznaję to auto i praktycznie nic o nim nie wiem więc chętnie usłyszę jakieś ciekawostki

4. Nigdy nie jeździłem z przekładnią typu Multitronik ani podobną - jeśli automat to stary amerykaniec albo również niezbyt nowy merc. Stąd moje pytanie: Czy to normalne że przy ruszaniu często brakuje mu mocy i musi chwilę przemyśleć czy chce przyspieszyć? Wiem że jest to nieduży silnik i do tego turbo ale czasem mam wrażenie że 'ślizga' się sprzęgło bo naprawdę miewam problemy z dynamicznym ruszeniem. Podobno jest tu jakieś specyficzne sprzęgło które może dawać taki efekt, czy to prawda? Może jest to (tfu, tfu) zapowiedź jakiejś awarii skrzyni?
To na razie tyle. Mam nadzieję że nie zlinczujecie mnie w pierwszym poście i bardzo się cieszę ze swojego zakupu i nie mogę się doczekać przygód z moją Audi

Pozdrawiam!