Pekające tarcze ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Pekające tarcze ?
Witam mam taki problem wczoraj spojrzałem na tarcze hamulcowe przednie które były wymienione w lutym tego roku, dostrzegłem jak by pękały, pęknięcia zaznaczyłem. Mogły mi się trafić aż tak felerne?W razie w jak z gwarancją jak kupiłem cały komplet razem też na tył i z klockami , na paragonie jest wszystko osobne.
1
2
3
4
1
2
3
4
dzuma
Strach jezdzic kolego na tym. Widac ewidentne pekniecia i to chyba na wylot. Ja bym je zdemontował i na tym nie jezdzil. Mocniejsze hamowanie albo wpadniecie w kałuże na rozgrzanych tarczach i urwie je całkowicie. Co do gwarancji to ciezko powiedziec. Moga uznac a mogą sie wyprzeć ze to wada wynikająca ze złego użytkowania samochodu
-
- Forum Audi A6 / A7
No narazie auto stoi. W srode bedziemy sciagac i to ogladac i wysylam w razie w na ta gwarancje. Naloze wszystko stare wlacznie z klockami bo szkoda tych do starych tarcz jak wql sie jeszcze nadaja. Mozliwe ze odrazu kupie nowe a jak sie uda to zwroca mi kase za tamte. Wiec pytanie mam takie ktore brac ate najdrozsze i ich juz nie wezme te byly na allegro kupione a te kupie na szybko u siebie
BOSCH-147ZŁ SZT.
BRECK-136ZŁ SZT.
FEBI-110ZŁ SZT.
TRW-139ZŁ SZT.
ATE-186ZŁ SZT ?
A co do reklamacji tez bezsensowne ze ze zlego uzytkowania to najlepiej zeby auto stalo. Zreszta takie cos nie powinno sie dziac .
BOSCH-147ZŁ SZT.
BRECK-136ZŁ SZT.
FEBI-110ZŁ SZT.
TRW-139ZŁ SZT.
ATE-186ZŁ SZT ?
A co do reklamacji tez bezsensowne ze ze zlego uzytkowania to najlepiej zeby auto stalo. Zreszta takie cos nie powinno sie dziac .
dzuma
-
- Forum Audi A6 / A7
Tez stawiam na trw. Ate mi odpisalo ze dla bezpieczenstwa zebym je odeslal. Zreszta mi nie wygina tylko peka w dziwnych miejscach i watpie ze z mojej winy jezdzac po dobrej drodze . Wychodzi ze zabroniona jest jazda w deszcz smieszne to jest hah jutro sciagam tarcze i zobacze jak to wszystko wyglada.
dzuma
-
- Forum Audi A6 / A7
Panowie nie potrzebnie panikowalem, tarcze sciagniete i rzeczywiscie wygladalo na pekniecia ale po wyczyszczeniu tych miejsc okazalo sie ze byl to syf w miejscu spawania czy zgrzewania ktory byl twardy i poporostu pekal i bylo to naprawde wrazenie ze to peka cos innego. Zreszta znalalem po numerze swoich na google grafika i tak samo wygladaja tzn zgrzewane sa jak innych producentow. Moze i panikowalem ale wolalem byc bezpieczniejszy
dzuma
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: