Radio symphony II Jak wprowadzić kod ?
-
szczerba2
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
naciśnięcie równoczesne przyciskow RDS i Tp może pomóc
instrukcja
przy Audi symphony1,2:
1. Po włączeniu pojawia się SAFE (radio zakodowane)
2. Równocześnie naciśnij przyciski TP i RDS. Trzymaj dopóki nie wyświetli się 1000 (parę sekund).
3. Używając przycisków 1, 2, 3, 4 wpisz kod. Przycisk 1 oznacza pierwszą cyfrę kodu, przycisk 2 drugą cyfrę itd. Przyciskając każdy przycisk zmieniasz tę cyfrę.
4. Po wpisaniu całego kodu, ponownie naciśnij TP i RDS i przytrzymaj 2-3 sekundy.
5. Jeśli kod był prawidłowy, przechodzi w tryb normalny.
instrukcja
przy Audi symphony1,2:
1. Po włączeniu pojawia się SAFE (radio zakodowane)
2. Równocześnie naciśnij przyciski TP i RDS. Trzymaj dopóki nie wyświetli się 1000 (parę sekund).
3. Używając przycisków 1, 2, 3, 4 wpisz kod. Przycisk 1 oznacza pierwszą cyfrę kodu, przycisk 2 drugą cyfrę itd. Przyciskając każdy przycisk zmieniasz tę cyfrę.
4. Po wpisaniu całego kodu, ponownie naciśnij TP i RDS i przytrzymaj 2-3 sekundy.
5. Jeśli kod był prawidłowy, przechodzi w tryb normalny.
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Ja się właśnie z tym teraz męczę... wpisałem kod 2 razy z błędem okazało się że pomyliłem jedną cyfrę... i się zablokowało. Wyświetla się SAFE i żadne TP RDS ani TP SCAN nie pomaga. Aku odpięte nic. Radio poodpinane nic. Cały czas SAFE.
[ Dodano: 2013-09-13, 17:32 ]
Problem rozwiązany ! Uff. Poczytałem i zrobiłem podobnie do instrukcji szczerba2 Z tą różnicą że poszedłem do auta zrobiłem ostatnią próbę zakończoną fiaskiem wiec zostawiłem włączone radio z tym trybem safe zamknąłem auto i poszedłem do domu. Po jakimś dłuższym czasie tj godzina lub dwie, poszedłem do auta radio zgodnie z przeznaczeniem wyłączyło się po pewnym czasie więc je uruchomiłem przytrzymałem TP+RDS i ku mojej uldze zobaczyłem ubłagane 1000 uufff :D kod i ogień wszystko śmiga !
[ Dodano: 2013-09-13, 17:32 ]
Problem rozwiązany ! Uff. Poczytałem i zrobiłem podobnie do instrukcji szczerba2 Z tą różnicą że poszedłem do auta zrobiłem ostatnią próbę zakończoną fiaskiem wiec zostawiłem włączone radio z tym trybem safe zamknąłem auto i poszedłem do domu. Po jakimś dłuższym czasie tj godzina lub dwie, poszedłem do auta radio zgodnie z przeznaczeniem wyłączyło się po pewnym czasie więc je uruchomiłem przytrzymałem TP+RDS i ku mojej uldze zobaczyłem ubłagane 1000 uufff :D kod i ogień wszystko śmiga !
Poprzedniki :
100 C4 2.5 TDI 115 km manual
A6 C4 2.5 TDI 115 km automat
A6 C5 2.5 TDI manual
Jest A6C6 3.0 TDI 270 KM
100 C4 2.5 TDI 115 km manual
A6 C4 2.5 TDI 115 km automat
A6 C5 2.5 TDI manual
Jest A6C6 3.0 TDI 270 KM
A u mnie dziwny przypadek. Też próbowałem kombinacji z TP + RDS i nic się nie udawało. Akumulator rozłączałem i nic. Nadal SAFE. Ktoś opisał jeszcze TP +SCAN = u mnie nie działa.....Juz nie to mega denerwowało bo bez radia trochę słabo
ale dzisiaj nacisnąłem tak z ciekawości RDS + SCAN = udalo się
!! Pojawiła się magiczna liczba 1000. Wpisałem kod zatwierdziłem jeszcze raz RDS + SCAN i radyjko śmiga
Opisuję żeby następny użytkownik miał łatwiej bo może nie jest tak tylko u mnie a u innych też więc myślę że pomoże