Radio symphony II Jak wprowadzić kod ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
naciśnięcie równoczesne przyciskow RDS i Tp może pomóc
instrukcja
przy Audi symphony1,2:
1. Po włączeniu pojawia się SAFE (radio zakodowane)
2. Równocześnie naciśnij przyciski TP i RDS. Trzymaj dopóki nie wyświetli się 1000 (parę sekund).
3. Używając przycisków 1, 2, 3, 4 wpisz kod. Przycisk 1 oznacza pierwszą cyfrę kodu, przycisk 2 drugą cyfrę itd. Przyciskając każdy przycisk zmieniasz tę cyfrę.
4. Po wpisaniu całego kodu, ponownie naciśnij TP i RDS i przytrzymaj 2-3 sekundy.
5. Jeśli kod był prawidłowy, przechodzi w tryb normalny.
instrukcja
przy Audi symphony1,2:
1. Po włączeniu pojawia się SAFE (radio zakodowane)
2. Równocześnie naciśnij przyciski TP i RDS. Trzymaj dopóki nie wyświetli się 1000 (parę sekund).
3. Używając przycisków 1, 2, 3, 4 wpisz kod. Przycisk 1 oznacza pierwszą cyfrę kodu, przycisk 2 drugą cyfrę itd. Przyciskając każdy przycisk zmieniasz tę cyfrę.
4. Po wpisaniu całego kodu, ponownie naciśnij TP i RDS i przytrzymaj 2-3 sekundy.
5. Jeśli kod był prawidłowy, przechodzi w tryb normalny.
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Ja się właśnie z tym teraz męczę... wpisałem kod 2 razy z błędem okazało się że pomyliłem jedną cyfrę... i się zablokowało. Wyświetla się SAFE i żadne TP RDS ani TP SCAN nie pomaga. Aku odpięte nic. Radio poodpinane nic. Cały czas SAFE.
[ Dodano: 2013-09-13, 17:32 ]
Problem rozwiązany ! Uff. Poczytałem i zrobiłem podobnie do instrukcji szczerba2 Z tą różnicą że poszedłem do auta zrobiłem ostatnią próbę zakończoną fiaskiem wiec zostawiłem włączone radio z tym trybem safe zamknąłem auto i poszedłem do domu. Po jakimś dłuższym czasie tj godzina lub dwie, poszedłem do auta radio zgodnie z przeznaczeniem wyłączyło się po pewnym czasie więc je uruchomiłem przytrzymałem TP+RDS i ku mojej uldze zobaczyłem ubłagane 1000 uufff :D kod i ogień wszystko śmiga !
[ Dodano: 2013-09-13, 17:32 ]
Problem rozwiązany ! Uff. Poczytałem i zrobiłem podobnie do instrukcji szczerba2 Z tą różnicą że poszedłem do auta zrobiłem ostatnią próbę zakończoną fiaskiem wiec zostawiłem włączone radio z tym trybem safe zamknąłem auto i poszedłem do domu. Po jakimś dłuższym czasie tj godzina lub dwie, poszedłem do auta radio zgodnie z przeznaczeniem wyłączyło się po pewnym czasie więc je uruchomiłem przytrzymałem TP+RDS i ku mojej uldze zobaczyłem ubłagane 1000 uufff :D kod i ogień wszystko śmiga !
Poprzedniki :
100 C4 2.5 TDI 115 km manual
A6 C4 2.5 TDI 115 km automat
100 C4 2.5 TDI 115 km manual
A6 C4 2.5 TDI 115 km automat
A u mnie dziwny przypadek. Też próbowałem kombinacji z TP + RDS i nic się nie udawało. Akumulator rozłączałem i nic. Nadal SAFE. Ktoś opisał jeszcze TP +SCAN = u mnie nie działa.....Juz nie to mega denerwowało bo bez radia trochę słabo
ale dzisiaj nacisnąłem tak z ciekawości RDS + SCAN = udalo się
!! Pojawiła się magiczna liczba 1000. Wpisałem kod zatwierdziłem jeszcze raz RDS + SCAN i radyjko śmiga
Opisuję żeby następny użytkownik miał łatwiej bo może nie jest tak tylko u mnie a u innych też więc myślę że pomoże