witam. niedlugo bede przerabial konsole srodkowa z DIN1 na DIN2. moim celem jest duza navi. zatem musze miedzy innymi wymienic panel klimatronika. zakupoilem juz prawie wszystko. i mam pytanie. czy jest mozliwosc przelozenia przyciskow (-) oraz (+) podwyzszajacych temperature np. i jak to zrobic,czy jest sporo z tym zabawy.
ten panel ktory zakupilem ma poprzecierane przyciski i dlatego chcialbym przelozyc ze starego klimatronika, ktory wymontuje, poniewaz sa w duzo lepszym stanie. podmiana dotyczy klimatronika pod din1 na din2. dziekuje za pomoc i pozdrawiam
[a6 c5] Wymina przetartych przyciskow w klimatroniku.
petynas, Podejrzewam ze juz sie z tym uporales ale jezeli nie to odpowiem na Twoje pytanie. Jak nie Tobie to moze komu innemu sie to przyda. Da sie wymienic przyciski w klimatroniku. Wlasnie przerabiam ten sam temat, tyle ze ja mam auto juz po lifcie i moim problemem bylo dostanie klimatronika 2DIN do modelu jaki posiadam. Koledzy maja racje. Przyciski beda sie roznic ale tylko wtedy gdy bedziesz mial panele z innych modeli, mam na mysli przed i po lifcie. Przed liftem posiadaly panele pokryte plastikiem a po lifcie cieniutka warstwa gumy - to po pierwsze - po drugie, auta przed liftem posiadaly na panelu guzik OFF gdzie w autach po lifcie zostal on zamieniony przyciskiem "automatycznej cyrkulacji". Po trzecie i co najwazniejsze jezeli zamontujesz z aucie po lifcie klimatronik z auta przed liftem, nie bedzie on mial podswietlenia (nie wiem jak w druga strone bo nie sprawdzalem). I to chyba na tyle z roznic. Jezeli jednak chodzi o wymiane guzikow to jest to bardzo proste. Rozkrec klimatronik, delikatnie rozepnij tasme z przedniego ukladu scalonego po czym go rowniez odkrec od obudowy. Nastepnie cieniutkim srobokrecikiem w przyciskach ponaginaj zabki lekko naciskajac na przycisk od srodka, powinien wyskoczyc.
- vipkwiecien
- Forum Audi A6 / A7
- milkes
- Forum Audi A6 / A7
widze ze temat umarl wiec odgrzeje Big Maca, bo przydalaby mi sie mala podpowiedz, czy te kodowanie jest potrzebne w sytuacji zmiany panela klimy? Doraznie bede dawac naklejki, zobaczymy jak to wyjdzie. Musze tylko zedrzec te gume na gladko i dac na te +/- bo nie moge na nie patrzec jak to wyglada. Idealny przyklad na to jak mozna sprawe przedobrzyc. Mialem kiedys przedlifta i bylo cacy.
good enough to worry Merc and Beemer